Friele logo

Herman Friele investerer stort i etisk kaffe

Herman Friele har kjøpt 20 prosent av aksjene i kaffefarmen Ipanema i Brasil, verdens største sertifiserte kaffefarm. Det med tanke på å sikre Kaffehuset Frieles tilgang på sertifisert kaffe.

Publisert

- Dette er en langsiktig investering for å sikre Kaffehuset Frieles tilgang på sertifisert kaffe til sin storsatsing på etisk og bærekraftig kaffe til det norske markedet, uttaler Friele i en pressemelding fra Kaffehuset Friele.

Etisk og bærekraftig kaffe

Styret i Kaffehuset Friele, hvor Herman Friele er største eier, har besluttet å satse stort på etisk og bærekraftig kaffe.

- Dette innebærer at Kaffehuset trenger stabil og god tilgang på kvalitetskaffe. Størsteparten av Friele-kaffen kommer fra Brasil, og med denne investeringen sikrer vi oss nettopp dette, sier Friele.

Internasjonalisering

For Ipanema er dette et viktig steg i retning av internasjonalisering, uttaler selskapet i en pressemelding til brasilianske medier.

- For Ipanema vil tilstedeværelsen av Friele som et sterkt merkenavn bidra med en global ekspertise som Ipanema har savnet, og vil hjelpe oss med å ekspandere ytterligere på verdensmarkedet, sier daglig leder Washington Rodrigues i Ipanema.

Ipanema er sertifisert av de uavhengige sertifiseringsordningene Utz Certified og Rainforest Alliance, og leverer også kaffe til den globale markedslederen Starbucks.

Powered by Labrador CMS