DHL

Guider veifarende etter test av veikroer og gatekjøkken

DHL-guiden tar mål av seg til å veilede spisegjester på veikroer og gatekjøkken som Michelin-guiden veileder gourmetene i valg av mattempler.

Publisert

Tusenvis av bilister, turister og yrkessjåfører inntar sine måltider på veikroer og bensinstasjoner hver eneste dag. Nå lanseres verdens første DHL-guide – en omfattende test av over 50 steder langs norske landeveier.

Ikke lett å finne

- Sunn og næringsrik mat er kanskje ikke det en forbinder med veikroer og gatekjøkken. Det er heller ikke alltid lett å finne god, sunn og mat langs landeveien, sier Ronny Lehn, en av DHLs sjåfører.

Han har sammen med 24 sjåfører denne våren testet maten langs landeveien. Med seg på laget har han hatt 5 ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo. Testen fokuserer på lokale spesialiteter, smak, kvalitet og sunnhet og presenterer totalt 51 anmeldelser fra det sentrale Østlandet, langs Riksvei 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt kyststrekningen fra Oslo til Kristiansand og Stavanger.

- Et viktig initiativ

Kokk Lise Finckenhagen, kjent fra NRK Frokost-TV, synes initiativet om et krafttak for bedre mat langs landeveien er spennende:

- Det har de siste årene vært et økt fokus på helse blant yrkessjåfører. Dette er en svært positiv trend. Hva du spiser når du kjører er nemlig av stor betydning. Forskning viser blant annet at uopplagte sjåfører som følge av usunn mat kan utgjøre en direkte trafikkrisiko. DHL-guiden er derfor et viktig bidrag for å få flere til å velge riktig, sier Finckenhagen.

DHL-guiden skal gjøre det enklere for alle som ferdes på landeveien, å finne sunn og smakfull kost.

Trenger et løft

- Kvaliteten på mat langs norske veier trenger et løft. Siden vi i DHL praktisk talt lever på veien er vi opptatt av dette. DHL-guiden fremhever derfor de spisestedene som har sunn mat på menyen. På den måten håper vi å inspirere flere til å satse på dette, sier Roger Kormeseth, administrerende direktør i DHL Express Norge.

DHL-guiden belønner de som tilbyr de reisende et sunnere alternativ med god omtale – og de beste blir også anbefalt. I tillegg kan leseren få nyttige kostholdsråd samt kokke-Lises tips til hvordan man lager smakfulle og holdbare matpakker til kjøreturen.

Fast plass i hanskerommet

- Vi har ønsket å lage en hendig og nyttig trykksak til bruk for både familier og yrkessjåfører som skal ut å kjøre i sommer-Norge. Vi satser på at guiden vil få fast plass i mange hanskerom, avslutter Kormeseth.

Powered by Labrador CMS