Quality Grand Farris Larvik nett
Quality Grand Farris Larvik nett

God sommer for hotellene i Larvik

Hotellene i Larvik har opplevd meget god pågang denne sommeren. «SuperSpeed», Indre havn og mange nye prosjekter på gang i Larvik er årsaken til at folk har strømmet til byen, mener både hotellbransjen i byen og turistsjef Eva Idland.

Publisert

- Det er helt tydelig at både «SuperSpeed» og de positive endringene som er på gang her i byen har bidratt til at langt flere enn tidligere har valgt å legge deler av sommerferien til Larvik, sier turistsjef Eva Idland til Østlands-Posten.

Hotellene i Larvik melder om en økning på fra 10 til 40 prosent på antallet overnattinger i sommer i forhold til i 2007, og Idland sier at det som nå skjer i Larvik ryktes og skaper interesse.

SuperSpeed2

- De overnattingsstedene jeg har snakket med sier klart at de har merket positivt at Color Line satte inne «SuperSpeed 2» i trafikk, men det er også klart at både prosjektet i Indre Havn og de andre prosjektene som er på gang i Larvik har skapt nysgjerrighet og trukket folk til byen, sier Eva Idland til avisen.

Ned på hotellene på landsbasis

Campingplassene i Larvik har ennå ikke tallene klare for antallet besøkende i sommer, men trenden her er at økningen har vært liten i forhold til i fjor.

For landet som helhet viser en fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå at antallet overnattinger på norske campingplasser økte med fem prosent i juli sammenliknet med i fjor, mens antallet overnattinger på hoteller gikk ned med fem prosent.