kokkeOLNewswirebilde3040

God norsk start i kokke-OL

  Det norske kokkelandslaget fikk en strålende åpning i kokke-OL i Tyskland mandag.

Publisert

- Norge fikk karakteren ''gullnivå'' i alle de tre kaldmatkategoriene, det vil si mellom 90 og 100 poeng. For å vinne sammenlagt, er det viktig å ha gullnivå i alle kategorier underveis, sier en svært fornøyd manager for det norske kokkelandslaget, Sven Erik Renaa til nyhetsbyrået Newswire.

Nøyaktig poengsum offentliggjøres ikke før torsdag, da sammenlagtvinneren skal kåres.

- Det norske laget hadde valgt temaet norsk høst på bordet, og det preget både råvarer og dekorasjon. Det ga uten tvil dommerne og alle besøkende her en smak av Norge, sier Renaa.

Varmmat neste

Onsdag 22. oktober skal Norge konkurrere i varmmat. Da skal det norske laget servere en treretters meny av norsk fjordørret, norsk lam, og solbær og sjokolade.

I løpet av fem timer skal fem av de norske landslagskokkene servere denne menyen til 110 gjester.

Dagen etter, torsdag 23. oktober, kåres vinnerlaget for begge konkurransene, kaldmat og varmmat sammenlagt.

32 nasjoner deltar i konkurransen, og Sverige, Danmark, Sveits, Canada og Singapore regnes som Norges hardeste konkurrenter til sammenlagtseieren.

Det Norske Kokkelandslaget:

Sven Erik Renaa, team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger

Gunnar Hvarnes, kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Kjartan Skjelde, kokk, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
Andreas Myhrvold, kokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Kulinarisk Akademi, Oslo
Sverre Sætre, konditor, Sverres Konditori AS, Oslo
Ronny Kolvik, Palace Grill, Oslo
Even Ramsvik, kokk, Restaurant Oscarsgate, Oslo
Kari Innerå, kokk, Kulinarisk Akademi, Oslo
Elise Bratteng Rønning, commis, Britannia Hotell, Trondheim
Gjermund Kværna Bjelland, commis, Sverres Konditori AS, Oslo

Steffen Engelhard, rådgiver, StatoilHydro, Stavanger

Tom Victor Gausdal, Flavours, Oslo

Følg Kokkelandslaget på internett:www.kokkelandslaget.nkl.no

"
Powered by Labrador CMS