Fleischers Hotel natt
Fleischers Hotel natt

Fleischer`s Hotel stopper driften i 14 dager

Det var aldri fare for liv og helse da det utbrøt brann på Fleischer's Hotel tirsdag kveld. Hotellgjestene og ansatte ble raskt evakuert, men hotellet vil være stengt i to uker på grunn av røyk- og vannskader, heter det i en melding fra hotellet.

Publisert

- Dette er veldig trist, men heldigvis ble ingen alvorlig skadet. Det er heller ingen historiske verdier som har gått tapt, sier hotelldirektør Knut Kettermann.

Da brannalarmen gikk tirsdag kveld, ble gjestene umiddelbart evakuert og senere innkvarter på Park Hotel Vossevangen og Jarl Hotel.

Fra kjøkkenet

Brannen utviklet seg fra kjøkkenet gjennom ventilasjonsanlegget og til rommene ovenfor. Kjøkkenet, spisesalen, en gang og tre rom over kjøkken er skadet av brannen.

Brannmannskapet klarte å stoppe brannen i andre etasje og selve bygningen er bevart. Deler av hotellet er preget av røyk- og vannskader.

Mellombygget og rommene i stasjonsfløyen er ikke påvirket av brannen i natt heller ikke underetasjen i mellombygget.

Få oversikt

- De nærmeste 14 dager vil det ikke være drift ved hotellet. De neste dagene vil forsikringsselskap og krimteknikere utrede skadene. Da får vi bedre oversikt over skader og når vi kan få til en drift ved hotellet igjen. Vi vil fortløpende informere gjester og samarbeidspartnere om utviklingen direkte og på våre hjemmesider, sier Kettermann i meldingen fra hotellet.