Finanskrisen sprer seg til restaurantene

Finanskrisen får norske gourmetkokker til å skjelve. Terje Ness på Haga Restaurant i Bærum har avlyst høstens store vininnkjøp til nærmere en million kroner, skriver Dagens Næringsliv. Konkurstallet i hotell- og restaurantbransjen økte med hele 83 prosent i september i år

Publisert

Finanskrisen gjør at Haga restaurant dropper store innkjøp av vin og kjøkkenutstyr.

- Det er bedre å sette pengene i banken enn å kjøpe store partier med lagringsvin akkurat nå, sier mesterkokk Terje Ness ved Haga restaurant til avisen.

Han har avlyst høstens store vininnkjøp til rundt en million kroner.

Også dekketøy må vente

- Vi har også droppet å kjøpe nytt porselen og kjøkkenutstyr, sier Ness.

- Jeg tror den store baksmellen vil komme først i januar. Derfor er vi opptatt av å bygge opp likviditeten til restauranten, sier Terje Ness.

Ansetter ikke nye

Også Trond Moi i restaurantkjeden Bølgen & Moi merker at folk er mer sparsomme med privatøkonomien.

Hans kjede har hatt en nedgang i omsetningen siste kvartal på 10 prosent.

- Nå må vi kutte deretter. Foreløpig har det ikke vært nødvendig å kutte i staben. Men ansatte som har sluttet av naturlige årsaker vil ikke bli erstattet, sier Moi.