Energihotellet
Energihotellet

Energihotellet åpnet

Energihotelleter et nytt hotell som ble åpnet i begynnelsen av januar på Nesflaten i Suldal. Hotellet kan by på 14 dobbeltrom. I tillegg skal Energihotellet drive kantine for 40 Hydro-ansatte.

Publisert

John Korff Lofthus fra Hardanger er ansatt hotelldirektør for det nyåpnede hotellet. Han kommer fra jobben som soussjef på Holmenkollen Park Hotel i Oslo

Foruten hotelldirektøren er det i dag tre ansatte i deltidsstillinger. I tillegg hentes kokker inn til arrangementene. Med høy aktivitet vil den faste bemanningen øke.

Gastronomi

Energihotellet har som formål å fremme Rogalands råvarer gjennom drift med høy kvalitet i alle ledd, og skal vise nisjeråvarer og gastronomi.

Med snøsikre Røldal en halvtime unna, tilbys også weekendpakker for skiturister. Men først og fremst henvender hotellet seg til bedriftsmarkedet. Det skal arrangeres kurs, konferanser og events med hovedvekt på mat og kultur.

En arkitektonisk perle I mer enn 40 år har messa på Nes vært en flere vernede arkitektoniske perler, kåret som Norges sjuende viktigste arkitektoniske byggverk etter krigen. Her har Hydro møter, selskap, overnattingsgjester og julebord i fjor.Da Hydro høsten 2006 lyste messen ut for salg, tente investoren, grossisten og kunst- interesserte Bjarne Aadnesen i Stavanger.- Det slo meg at dette bygget er så spesielt at her kan vi laga noe unikt, sier Aadnesen. Han tok kontakt med daglig leder i Gladmaten A/S i Stavanger, Sigve Skretting.To millioner

Fire måneder senere fikk disse to, sammen med kokken Tarjei Kristiansen i Prima Jæren og Bjørn Mo på Mo laksegård i Suldal, tilslaget i hard konkurranse med flere andreRundt to millioner kroner, pluss en snau million i egenkapital, har de fire eierne investert. Både i kunst, nye, større rom og bedre senger.- Jeg ble spurt av arkitektfirmaet Helen&Hard om å være prosjektleder for oppussingen, sier den snart ferdigutdannede arkitektstudenten Mari Smørgrav (26) fra Sand.Kortreist mat

Hovedetasjen, der du går inn, er ferdig med blant annet resepsjon og soverom - alle med utsikt mot Suldalsvatnet, møterom, spisestue og peisestue. I kjelleren skal det bli badstue, vinsmaking og velværeavdeling.

Maten på stedet skal være kortreist, og med kurs og samlinger følger matkurs. På åpningsdagen ble det servert Suldalsskinke, kveite fra Hjelmeland og lefse fra den lokale kvinnebedriften Suldalsbeten. Åpningsdrikken var cider fra Hardanger.