Petter Beyer Linie Award

Beyer vant norsk Linie Award

Petter Beyer blir Norges representant i den nordiske finalen av Linie Award neste år. Mandag vant han det nasjonale uttaket, som fant sted på Haga Restaurant på Østerås utenfor Oslo.

Publisert

Petter Beyer (25) arbeider til daglig på Jacobs Apartment i Bergen, og er bosatt i Loddefjord.

De to andre norske finalistene var Raymond Haga Grimstad fra NB Sørensen, Andre Etage i Stavanger og Christopher W. Davidsen fra Statoil på Sola.

- Forsto oppgaven best

- Petter var den av de tre som forsto oppgaven best. Han brukte fisk bevisst, og var tydeligst, var dommer Tore Namstads kommentar etter at det ble klart hvem av de tre som gikk til finalen i Linie Award 2009.

Han satt i juryen sammen med Terje Ness fra Haga Restaurant og Halvor Heuch fra Arcus.

Vinnerretten

Beyer vinnerrett var som følger:

* posjert villkveite med einerrøkt bacon og saus med ramsløkfrø

* mørkokte rotgrønnsaker, rødbeter og einerbær

* akevittgravet kveite på grillet eple

* pepperrot og sprø omega 3

* byggrisotto i syltelake og kongekrabbe i potetkake i lag med tomat og dill.

Nordiske finaler

De andre nordiske finalene finner sted på Restaurantakadmien i Stockholm 26. september (Sverige), Hanaholmen Restaurant og kokkeskole i Helsinki 26. november (Finland), Eva-Trio Gourmet Akademi i København 28. november (Danmark) og under Food & Fun-festivalen i Reykjavik i februar neste år (Island).

Finalen i Linie Award finner sted i Oslo i juni 2009. Det er Arcus som står bak konkurransen.

Powered by Labrador CMS