Bergen Hotel overtar Hurtigruten Hotels

En av Bergens ledende hotellgrupperinger, Bergen Hotel, styrker sin posisjon i Bergen ved å overta Hurtigruten Hotels som eier Neptun Hotel og Strand Hotel. En samarbeidsavtale mellom partene dobler tilgjengelig romkapasitet for Hurtigruten i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

- Nå ser vi frem til å videreutvikle Neptun og Strand sammen med ledelsen og de ansatte. Hotellene vil bli drevet videre som egne enheter som i dag, og basere seg på den betydelige kompetansen de ansatte i Neptun Hotel og Strand Hotel besitter, sier eier av Bergen Hotel AS Erling Falch Monsen i en pressemelding.

Hurtigrutehotell

- Vi ser også fram til å utvikle samarbeidet med Hurtigruten ASA som gjennom daglige avganger fra Bergen kjøper cirka 35 000 gjestedøgn i Bergen i året. Gjennom en samarbeidsavtale med Hurtigruten ASA vil Neptun Hotel og Strand Hotel fortsatt være foretrukne "Hurtigrutehotell" i Bergen. Med Scandic Bergen City's 255 rom med 1 minutts gange fra den nye Hurtigruteterminalen vil Hurtigrutens totale hotellkapasitet i Bergen mer enn dobles gjennom dette samarbeidet, heter det videre.

Neptun og Strand

Hurtigruten Hotels AS driver virksomhetene Neptun Hotel og Strand Hotel AS og hadde per 31.12.2007 61 ansatte.

Neptun Hotel har 124 rom hvorav 21 er suiter. Hotellet har ni konferansesaler/møterom med en totalkapasitet på 352 personer. Hotellet huser også gourmetrestaurantene Lucullus og Pascall mat&vin.

Strand Hotel med sin unike beliggenhet like ved Fisketorget i Bergen har 88 rom og fem møterom/konferanse- saler med en total kapasitet på 210 personer.

Scandic Bergen City

Bergen Hotel AS driver i dag Scandic Bergen City, Bergen Kongress senter, Magnus Barfot Kino og Konferanse senter og fra august 2008 åpner Salem konferansesenter, byens nyeste tilskudd til konferanse markedet med en kapasitet i overkant av 600 personer. Scandic Bergen City ble av landets største konferanse arrangør, Confex valgt til Årets konferansested i Norge 2007.

Bergen Hotel vil etter overtakelsen av Hurtigruten Hotels ha 467 rom, en konferanse kapasitet på over 4000 og en forventet omsetning i 2008 på rundt 190 millioner.

NTB