Bagatelle2
Bagatelle2

Bare en stjerne til Bagatelle

Eyvind Hellstrøm & Co har mistet en stjerne og står nå med en stjerne i den ferskeste Michelin-kåringen. Samtidig er det kommet to nye Oslo-restauranter til i den prestisjetunge guiden, nemlig Restaurant Oscarsgate og Haga Restaurant.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge pressekontakt Carl Stenson i Michelin-guiden holdt rett og slett ikke Bagatelle-maten høy nok standard til å få to stjerner, og han sier til Dagbladet at vurderingen utføres på grunnlag av gjentatte besøk gjennom en sesong.

- Våre inspektører bedømmer det som serveres på tallerkenen. Råvarer, komposisjon og kokkens eget uttrykk. Så ut ifra det de serverte, kom vi fram til at Bagatelle får én stjerne, sier Stenson.Ting skjer

Dermed er Norge nå det eneste landet i Skandinavia uten en tostjerners restaurant, men Stenson avviser at Norge er i gastronomisk uttakt med resten.

For i og med at Restaurant Oscarsgate og Haga Restaurant fikk hver sin stjerne er nå Norge opp i totalt seks Michelin-restauranter.

I tillegg til de to nye og Bagatelle har også Spisestedet Feinschmecker, Le Canard of Statholdsergaarden en stjerne. - Det viser at skjer ting i Norge, sier Stenson.

Nedfor Hellstrøm

- Dette er det dummeste som kunne skjedd. Men selv om dette er en grå marsdag for oss må vi ta det med fatning, sier en nedfor kjendiskokk og sjef Eyvind Hellstrøm ved den svært eksklusive gourmetrestauranten til Dagbladet

Bagatelle, som landets eneste restaurant, har gjennom en årrekke smykket seg med hele to av tre stjerner i den prestisjetunge og innflytelsesrike Michelin-guiden.Dette kan få store følger for Bagatelle, mener Hellstrøm, som har ledet restauranten siden 1982. - Som konsekvens kan vi få færre besøkende, svakere omsetning og mye negativ omtale. Men det må ikke glemmes at vi er en topprestaurant. Denne korreksjonen tar vi til etterretning, sier Hellstrøm.

Vil ta grep - Vi mener vi aldri har vært bedre på Bagatelle enn nå. Men ingen dager er like, og alle kan ha en dårlig en, sier Hellstrøm, som ikke vil spekulere i hva som gikk galt i år.- Det må du nesten spørre Michelin om. Kanskje vi er i utakt med dem? Eller kanskje de er i utakt med hva som skjer i Norge? Det er ingen stor gastronomisk dynamikk her i forhold til andre byer som ligger nærmere Europa. Vi ligger i utkanten, sier Hellstrøm til Dagbladet.Nå skal Hellstrøm & Co gjennomanalysere situasjonen, og finne ut hva som kan gjøres for å bli bedre.

Om Michelin-guiden

Michelin-guiden regnes for å være den mest innflytelsesrike guiden over verdens beste spisesteder. Den kommer ut én gang per år, og bruker blant annet et stjernesystem for å rangere restauranter:* En stjerne: «En svært god restaurant i sin kategori»* To stjerner: «Usedvanlig god matlaging, verdt en omvei»* Tre stjerner: «Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise» Kilder: Michelin, wikipedia.org