Tore Teigen dommer NM kjøttprodukter

Årets beste kjøttprodukter

Hele 460 produkter fra 44 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. De 13 fagdommere er nå ferdig med juryarbeidet, og nye norgesmestere er kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

Publisert

- Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

Modige produsenter

Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

- Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen til pressenytt.no.

Nivåheving

Han forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt.

- De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

Årets pinnekjøtt fra Volda

Som alltid er det noen klasser i Norgesmesterskapet som er hardere enn andre. Blant annet var det hele 119 ulike pølser påmeldt i pølseklassen, der bedriften Jens Eide fra Lillesand til slutt gikk av med seieren med sin Chilipølse. Også pinnekjøttklassen henger høyt blant både produsent og forbruker. Her var det i år Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda som ble norgesmester.

Norgesmestere i kjøttprodukter 2008:

Her er en oversikt over årets norgesmestere:

Norgesmester pinnekjøtt: Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda, med sitt Røkt Pinnekjøtt

Norgesmester pølse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Chilipølse

Norgesmester pålegg: Pers kjøkken fra Sandefjord, med Håndlaget kokt skinke

Norgesmester julepølse: Leiv Vidar Slakterforening fra Hønefoss, med sin Fin julepølse

Norgesmester spekepølse: Helgeroa Spekevarer fra Helgeroa, med sin Salami med parmesan

Norgesmester kjøttkaker: A. Idsøe fra Stavanger, med sine Karbonader

Norgesmester rull: Smedstuen Gård fra Dal, med sin Ribberull

Norgesmester spekemat: Grilstad fra Trondheim, med sitt Stranda Fenalår (100g)

Norgesmester sylte: Nortua BA fra Oslo, med sin Thulefjord Sylte

Norgesmester ferdigmat: Hole Kjøtt fra Ålesund, med sin Italiensk lammeknoke og potetpuré m/trøffelolje

Norgesmester kjøkkenklart: Finsbråten fra Eidsvoll, med sitt Bacon

Vinner økologiklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Øko Lammepølse

Vinner viltklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Hjortepaté

Du finner mer informasjon på www.kjottbransjen.no

"
Powered by Labrador CMS