Hotel Union Øye nettet
Hotel Union Øye nettet

Ansatte med spesialkompetanse

Den som serverer middagen på kvelden, sørger også for underholdningen på hotellet. Når det ansettes folk på Hotel Union Øye, søker ledelsen etter folk som kan mer enn bare å servere maten eller ta imot bestillinger.

Publisert

- Dette har vi gjort i mange år. Vi ønsker å tilby gjestene noe mer enn bare mat og tak over hodet. Jeg mener at et slikt sted også forplikter å gi kultur tilbake til de som kommer til oss, forteller Per Ola Ratvik, som sammen med Johan Øye og Idar Nordang har gjenoppbygd og restaurert hotellet i løpet av de siste 20 årene.

Nå er det bestemt at han selger seg ut at nye eiere kommer til ved nyttår, men Ratvik blir værende som "oppsynsmann" i minst tre år til.

Overraskelse for gjestene

- Det hele begynte med at vi etter middagen fortalte hotellets historie, inkludert spøkelseshistorien om Linda som har tatt bolig i det blå rommet, noe gjestene fant veldig interessant.

- Dette har ballet litt på seg. Mange av våre sommeransatte er studenter fra

musikklinja i Volda, og da jeg oppdaget at disse jentene og guttene også hadde talent ved siden av, fant vi det for godt å utnytte det. Gjestene setter vanvittig stor pris på overraskelsen når servitøren overrasker med en norsk folkevise eller når det spilles klassisk musikk på klaveret, forteller Ratvik.

Kulturell presang

- Jeg kaller det en liten kulturell presang til våre kunder, legger han til.

Han passer seg for å overdrive. Det blir sjelden fremført mer enn to-tre numre etter middagen, og som regel i forbindelse med den fascinerende historiefortellingen om hotellet.

Rein Alexander

- Vi har til enhver tid 3-4 av de ansatte som synger og to som spiller klaver. På Hotel Union Øye ser vi at gjestene stortrives med dette, og jeg er egentlig litt forundret over at ikke flere småhoteller benytter seg av det samme konseptet, sier Ratvik.

Blant de mange servitørene som har vært innom Hotel Union Øye kan nevnes etter hvert velkjente Rein Alexander. Han slo på en måte gjennom som sanger på hotellet, og har sågar fått et eget rom oppkalt etter seg.

Les mer om Hotel Union Øye i Horeca nummer 5, som nå er på vei til abonnentene.