Jumbo Hostel Sverige
Jumbo Hostel Sverige

Snart åpner flyhotellet på Arlanda

I midten av januar åpner det nye flyhotellet, eller vandrerhjemmet Jumbo Hostel, ved Stockholms hovedflyplass Arlanda. Det blir verdens første vandrerhjem i en stor Boeing 747 Jumbojet.

Publisert

Jumbo Hostel blir et av verdens mest spektakulære overnattingsmuligheter. Eieren av prosjektet mener at det ikke fins noe lignende noen steder i verden.

Konkursfly

Det utrangerte storflyet har stått parkert på Arlanda siden flyselskapet Transjet gikk konkurs i 2002.

Og der har den stått til Oscar Diös fikk høre om det, og fikk den ville ideen om å lage dette til et nytt og enkelt overnattingssted. Han kjøpte 744 - 200 maskinen, tok ut de 450 setene og er nå i ferd med å realisere sin ville idé, skriver Dagbladet.

25 rom

Den store flykroppen vil romme 25 rom for tre personer. Dessuten skal det bli plass til en egen luxsuite, som blir selve kremrommet om bord. De rommene som ligger i jumboens andre etasje vil ha egen dusj og toalett. Når vandrerhjemmet er fullt, er det 85 mennesker på plass.

Rommene koster fra 350 til 1350 svenske kroner natten. Resepsjonen er plassert foran i flyet, og det er også en egen kafé for gjestene.

Planlagt åpning er 15. januar 2009.

Utsikt utover flyplassen

Det første rommet er ferdig, og den svenske Dagens Nyheter har sjekket inn på Jumbo Hostel, og skriver at flykroppen virker enorm sett fra innsiden. Avisen kan også fortelle at suiten, som ligger i flyets cockpit på høyde med dekket i andre etasje, skal gi beboerne panoramautsikt over flytrafikken på Arlanda.