Ikke tilfredsstillende for funksjonshemmede

Det er 108 hotellbedrifter i Oppland, med til sammen 6000 rom. Ingen av disse hotellene kan gi et godt nok tilbud til funksjonshemmede.

Publisert

Oppland Arbeiderblad skriver i dag om svakhetene ved hotellnæringen. Mangelen på tilgjengelige hotellrom, ingen reserverte parkeringsplasser for bevegelseshemmede nær inngangen, tunge tepper på gulvet, karuselldører, og manglende ledelinjer og teleslynge er noen av svakhetene, skriver Oppland Arbeiderblad.

Scandic Hamar i Hedmark trekkes frem som et godt eksempel der rullestolbrukere, synshemmede og allergikere kan føle seg velkommen.

Er flau

- Jeg vil sende et rungende signal til hotellnæringen i Oppland. Ta imot alle gjester på en verdig måte. Som opplending føler jeg det er flaut, sier Bjug Ringstad i Norges Handikapforbund til avisen

Ringstad, som leder regionkontoret til Norges Handikapforbund (NHF) i Gjøvik, orienterte nylig fylkestinget om saken. Fylkespolitikerne var samlet på Lillehammer Hotel, som er mye brukt til større konferanser og møter. Men Ringstad ser store svakheter også ved dette store, moderne hotellet:

Powered by Labrador CMS