United Bakeries prisvinner

Gjev pris til United Bakeries

Remi Goulignac, administrerende direktør i United Bakeries AS i Bærum, gikk til topps i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008 kategori handel. Inge Huse fra I.P. Huse AS på Harøy i Møre og Romsdal ble i kveld utnevnt til nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008.  

Publisert

Remi Goulignac stiftet NOFRA AS i 1993, og startet import av franske matvarer. Da var vekstskaperen, som er halvt fransk, 23 år.

Fra 1997 spesialiserte han seg på bakervarer og endret navn til United Bakeries. Selskapet har inngått viktige avtaler med flere butikkjeder, og store deler av omsetningen kommer gjennom salg til disse kjedene. United Bakeries åpnet nylig sitt sjette bakeri, alle lokalisert i Oslo. Varene hentes fra 60 leverandører i Frankrike, Italia og USA. Goulignac har helt siden starten vært bevisst på at han må være innovativ for å drive dette markedet, og han introduserer flere nye varer hver måned.

Jurybegrunnelsen

Prisen ble overrakt av Kjersti Løken Stavrum, redaktør i A-magasinet og Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian. I begrunnelsen for kategori handel, sier juryen:

"Vekstskaperen har gjennom sitt store engasjement båret frem virksomheten til å bli en viktig aktør i sin bransje. Veksten er kommet gjennom bevisst satsning på kontinuerlig introduksjon av nye produkter. Kombinert med oppkjøp og alliansebygging og bruk av internasjonalt anerkjente underleverandører har selskapets produkter fått et kvalitetsstempel som har gitt høye markedsandeler for sine produkter i premiumsegmentet av norsk dagligvarehandel.

Juryen mener at Remi Goulignac med sitt engasjement for bedriften, produktene og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2008, kategori handel."

1400 gjester i konserthuset

Prisutdelingen i Oslo Konserthus ble arrangert i samarbeid med Innovasjon Norge, som delte ut Reodor-prisen, Internasjonaliseringsprisen, Reiselivsprisen og Den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

Om lag 1400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og det politiske miljø var til stede på showet. Revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young står bak kåringen, i Norge i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen, Norwegian og Handelshøyskolen BI.

Entrepreneur Of The Year 2008

Inge Huse fra I.P. Huse AS på Harøy i Møre og Romsdal ble i kveld utnevnt til nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008.

Begrunnelsen er Huses internasjonale suksess med nyskapende og teknisk avanserte produkter. Vinneren er verdensledende på konstruksjon og produksjon av vinsjer for store havdyp. På kveldens arrangement ble det også kåret nasjonale vinnere i kategoriene industri, tjenester og handel.

- Dette er en stor ære både for meg og bedriften, og det er stort for hele offshorenæringen i Møre og Romsdal, sa Inge Huse, da han ble kåret til regionsvinner i Midt-Norge i oktober.

Historie

Huse mottok den prestisjetunge utmerkelsen av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, administrerende direktør i Ernst & Young, Erik Mamelund, og styreleder i Ernst & Young, Erik Gudbrandsen, under festforestillingen Skaperkraft 08 i Oslo Konserthus. Inge Huse blir med dette Norges representant på verdenskåringen i Monaco våren 2009, der 50 nasjoner deltar. Han er den sjuende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.

Inge Huse har ledet I.P. Huse siden 1965. Selskapet ble etablert av vekstskaperens bestefar, Ingebrikt P. Huse i 1927. Inge Huse har detaljert innsikt i, og en omfattende kunnskap om, den globale utvikling - i særdeleshet innenfor offshore og maritim virksomhet. Denne kunnskapen danner basis for langsiktige og strategiske avgjørelser. På markeds- og salgssiden samarbeider Huse nært med Rolls-Royce Marine Systems.

Juryen

Juryen for 2008 består av følgende medlemmer: Juryleder Bjørn Flatgård (selvstendig næringsdrivende), Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge), Trond Bjørnøy (partner i Norvestor Equity), Elin Ørjasæter (forfatter og bedriftsrådgiver, kommentator i E24), Une Amundsen (gründer og styreleder, SuperOffice) og Stig Remøy (administrerende direktør i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS