Fornebu-hotell kan stå ferdig i 2011

IT Fornebu Eiendoms planlagte hotell til 350 millioner kroner med fem etasjer og 300 rom kan stå klart i 2011. Håpet er at byggingen kan starte høsten 2009.

Publisert

Hotellet skal ha rundt 300 rom, med en stor kurs- og konferanseavdeling og spa og velværeavdeling, restaurant og bar.

Det nye hotellet blir liggende på en liten høyde rett ved terminalbygget og omfatter 15 000 kvadratmeter, fordelt på fem etasjer. De opprinnelige planene tilsa hele 22 etasjer, men valget ble etter en debatt en langt lavere variant, melder Budstikka Fornebu.

350 millioner kroner

- Min mening er at vi nå får et hotell som er tilpasset de som bor på Fornebu, og når man bygger såpass nær strandlinjen, bør det ikke være for høyt, sier styreleder Erik Løfsnes til Budstikka Fornebu.Det planlagte hotellet har en prosjektkostnad på rundt 350 millioner kroner, men arkitektfirmaet er ennå ikke helt ferdig med detaljutformingen.

Bredt kundegrunnlag

Løfsnes tror på en blanding av både næringslivskunder og privatkunder som kundegrunnlag. Han mener markedet er stort både for kurs og konferanse, med tanke på alle bedriftene som befinner seg på Fornebu, men at også at fritidsmarkedet er viktig.Det er selskapet Fornebu Hotell AS, som eies 50 prosent av IT Fornebu Holding AS og 50 prosent av Utstillingsplassen Eiendom AS, som står for hotellbyggingen. Sistnevnte er et Hamar-selskap, som ifølge Budstikka Fornebu har lang erfaring med hotellbygging.