Horeca 0808 omslag nett
Horeca 0808 omslag nett

Årets siste Horeca på vei til abonnentene

Årets åttende og siste utgave av Horeca er på vei til abonnentene. I årets siste nummer kan du blant annet lese om Rica Nidelven i Trondheim, som helt fra første driftsdag har tjent gode penger, og kan vise til driftsmarginer som de fleste andre hotell kan se langt etter. Vi har også sett nærmere på morgendagens hoteller.

Publisert

Hotelldirektør Bjarte Gjerde sier at det viktigste elementet for å få til sunn god økonomisk drift er glade, positive og motiverte medarbeidere.

Vi har sett nærmere på driften av hotellet i Trondheim, som nå er under utbygging.

Rica Nidelven utvides

Totalt investeres det 170 millioner kroner i nytt konferansesenter og nye rom. Det dreier seg om nye 7000 kvadratmeter tilvekst på hotellet, som delvis ligger på påler ute i Nidelven.

Romkapasiteten økes fra dagens 221 dobbeltrom til 349 dobbeltrom.

I slutten av januar står den nye delen ferdig, og da beveger hotellet seg inn i et nytt segment markedet for landsmøter, store konferanser og konserter.

Cognac og sjokolade

Nordmenn er blant dem som drikker mest cognac i verden, og Norge dessuten er en sjokoladespisende nasjon.

Nå har en fransk produsent av luksussjokolade valgt ut produkter som er skreddersydd til en del utvalgte cognacer fra Martell. Den tørkede frukten og innslaget av vanilje i cognac passer perfekt til sjokolade og forhøyer smaksopplevelsen.

På grunn av nordmenns cognac- og sjokoladeinteresse har La Maison du Chocolat og Martell valgt å lansere kombinasjonen her i landet. Les mer om kombinasjonen i Horeca nummer 8 2008.

Fremtidens hoteller

Vi har besøkt den store messen Equip'Hotel i Frankrike.

Ny teknologi, miljøbevissthet, bærekraftig utvikling, helse og velvære er ifølge ekspertisen nøkkelordene for morgendagens hoteller.

Se spennende bilder fra messen i dette nummeret.

Churrascaria

Merk deg ordet churrascaria (uttales sjuhaskaria) først som sist. Dette kommer til å bli en trend også i Norge og Skandinavia for øvrig, slik det er i ferd med å bli i resten av Europa. Bare i Milano finnes det nå 15 forskjellige churrascaria-restauranter.

Brenneriet i Lillehammer har hentet restaurantkonseptet churrascaria til Skandinavia. Det kan du lese mer om i dette nummeret.

Jan Gaute Kristiansen er norsk restauranteier i Paris. Han driver L'Atelier Berger, der han også har etablert en røykesalong, som så langt har vært en suksess.

Kristiansen er også vårt portrett i dette nummeret.

Smak09 og Bocuse d'Or

Den store messen Smak09 på Norges Varemesse nærmer seg med stormskitt i likhet med finalen i Bocuse d'Or. Les mer om det i dette nummeret.

Av andre reportasjer nevner vi St. Olavs Hospital i Trondheim (økologisk på dagsorden), Art Café og Søndeledtunet Kro på Sørlandet, kunsthotellet Hotel Continental i Oslo og Reine Rorbuer og Gammelbua Restaurant i Lofoten.

Champagne/musserende

Det nærmer seg jule- og nyttårshøytiden. I den anledning har vi en egen temadel om champagne og musserende drikke på menyen.

I tillegg til flere andre store artikler er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Kontinental Bar, Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning!

Har du ikke abonnement på Horeca kan du bestille det her

Ønsker du å lese denne utgaven kan du laste det ned her

"