Ingrid Espelid Hovig

NM i kokkekunst i dag

I dag arrangeres NM i kokkekunst i Stavanger. Hver av de 10 konkurrentene skal komponere en tre retters meny til 12 personer i løpet av fem timer. Ingrid Espelid Hovig overrekker kongepokalen til vinneren klokka fem i ettermiddag.

Publisert

NM i kokkekunst arrangeres i Stavanger i forbindelse med Buffet 2008, Food for the Future og Bocuse d'Or Europe.

Råvarene

Følgende råvarer skal benyttes i konkurransen:

Råvarer til forrett: Laks - hel ca. 3-4 kg, grønn asparges, baby leaves og reddiker.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene skal være med

Råvarer til hovedrett: Lammelår m/hoftebein, brissel og lever, sommerkål, konge østerssopp og vårgulrøtter.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene og et av innmatsproduktene preger retten.

Råvarer til dessert: Jordbær og et valgfritt TINE produkt. Retten skal bestå av minst 60 % hovedråvarer. Valgfritt element: hvit valrhona.

Her er årets deltakere

Navn

Oppvekstkommune

Arbeidssted

Christoffer Davidsen

Stavanger

StatoilHydro Gjestehus, Sola

Tommy Raanti

Drammen

Straen Fiskerest./Timbuktu Bar & Rest.

Victor Nortvedt

Bergen

Albatross Bar&Restaurant, Fana GK

Matthias Hauge

Haugesund

Rica Nidelven Hotel

Rene Hetland

Sandnes

Ostehuset

Are L Nordtvedt

Skedsmo

De fem Stuer,

Morten Rathe

Trondheim

Rica Nidelven Hotel

Anders Isager

Bergen

GI Stavanger

Alexander Berg

Øvre Eiker

NB. Sørensen, Stavanger

Øystein Vallestad Næss

Bergen

Jacobs Apartements, Bergen

Powered by Labrador CMS