Ingrid Espelid Hovig
Ingrid Espelid Hovig

NM i kokkekunst i dag

I dag arrangeres NM i kokkekunst i Stavanger. Hver av de 10 konkurrentene skal komponere en tre retters meny til 12 personer i løpet av fem timer. Ingrid Espelid Hovig overrekker kongepokalen til vinneren klokka fem i ettermiddag.

Publisert

NM i kokkekunst arrangeres i Stavanger i forbindelse med Buffet 2008, Food for the Future og Bocuse d'Or Europe.

Råvarene

Følgende råvarer skal benyttes i konkurransen:

Råvarer til forrett: Laks - hel ca. 3-4 kg, grønn asparges, baby leaves og reddiker.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene skal være med

Råvarer til hovedrett: Lammelår m/hoftebein, brissel og lever, sommerkål, konge østerssopp og vårgulrøtter.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene og et av innmatsproduktene preger retten.

Råvarer til dessert: Jordbær og et valgfritt TINE produkt. Retten skal bestå av minst 60 % hovedråvarer. Valgfritt element: hvit valrhona.

Her er årets deltakere

Navn

Oppvekstkommune

Arbeidssted

Christoffer Davidsen

Stavanger

StatoilHydro Gjestehus, Sola

Tommy Raanti

Drammen

Straen Fiskerest./Timbuktu Bar & Rest.

Victor Nortvedt

Bergen

Albatross Bar&Restaurant, Fana GK

Matthias Hauge

Haugesund

Rica Nidelven Hotel

Rene Hetland

Sandnes

Ostehuset

Are L Nordtvedt

Skedsmo

De fem Stuer,

Morten Rathe

Trondheim

Rica Nidelven Hotel

Anders Isager

Bergen

GI Stavanger

Alexander Berg

Øvre Eiker

NB. Sørensen, Stavanger

Øystein Vallestad Næss

Bergen

Jacobs Apartements, Bergen