Trening
Trening

Scandic bygger treningsrom på sine hoteller

For å bli det sunneste selskapet i reiselivsbransjen tar hotellkjeden Scandic enda et krafttak for helse. Nå lanseres det et felles treningsromkonsept for kjedens 147 hoteller. Den samlede investeringen er på 51 millioner kroner.

Publisert

Dette innebærer helt nye treningsmuligheter for Scandics gjester og medarbeidere. Etter årsskiftet skal de fleste treningsrommene stå klare.

Helsedirektoratet anbefaler 30 minutter fysisk aktivitet per dag. Den samme helsegevinsten oppnås ved 30 minutters intensiv trening tre dager i uken. Andelen med overvekt og fedme har steget dramatisk i mange vestlige land.

I Norge har det vært en økning i andelen med fedme siste ti år. Undersøkelser viser at her til lands er rundt 30 prosent av mennene og 19 prosent av kvinnene overvektige eller fete.

Vil være sunnest

Derfor besluttet hotellkjeden Scandic i 2006 å satse tungt på å bli reiselivsbransjens sunneste selskap. Totalt har hotellkjedens 6000 medarbeidere ved tre anledninger sett på forbedringsområder i fellesskap.

Dette har blant annet ført til mer fokus på mat og mosjon, støtte til røykeslutt, helseinspiratorer på alle hoteller og sykler og gåstaver til utlån, heter det i en pressemelding fra Scandic.

51 millioner kroner

Nå innledes neste fase når det lanseres et felles treningsromkonsept for hotellene. Samlet sett dreier det seg om 130 nye treningsrom og en investering på totalt 51 millioner kroner. - Mange av hotellene våre har allerede hatt treningsrom, men dels har kvaliteten variert, og dels har ikke alle gjestene våre vært klar over at rommene har vært der. Med dette nye tiltaket kan vi nå ut til gjestene våre, samtidig som vi viser at vi mener alvor. Ved å sikre en jevn kvalitet og treningsmuligheter på alle våre hoteller, tilfører vi en merverdi for gjesten som ønsker å leve et sunnere liv på reisefot, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør i Scandic Norge.

Først i Sverige

Det første prøvetreningsrommet bygges nå på Scandic Star i svenske Sollentuna. Etter sommeren begynner utrullingen av det nye konseptet.

Scandics gjester kan gjøre treningstøyet til en fast del av bagasjen etter årsskiftet, da hotellkjeden regner med at de fleste hotellene har de nye treningsrommene på plass.