Stavanger Airport Sola2
Stavanger Airport Sola2

Flyplasshotell i Stavanger om to år

I 2010 år kan flypassasjerene rusle noen meter fra ankomsthallen på Sola for å krype til køys på et nytt Rica-hotell. Kjeden skal drive det nye hotellet inne på selve flyplassen.

Publisert

- Det er stor etterspørsel etter hotell på flyplassene. Etableringen av de andre flyplasshotellene våre har vist at det er et stort marked. Folk vil ha det lettvint og de vil spare tid, sier eiendoms- og utbyggingssjef Morten Wathne i Avinor på Stavanger lufthavn Sola.

Skiftende fasade

Som en stabel med bokser, vridd oppå hverandre, skal flyplasshotellet på Sola plasseres så nær den nye terminalbygningen som mulig.

Utsiden skal kles med perforerte aluminiumsplater utenpå malte vegger, noe som vil variere fasaden ettersom lysforholdene endrer seg.

Park og kikkeplass

Fra restauranten i andre etasje og sørøstover mot terminalbygget skal det anlegges park. Glassplater på deler av terminalbygningen vil gjøre det mulig å se ut til flyene.

I nedre del av hotellbygningen og på deler av terminalbygningen blir det naturstein.

Fremtidig bybane

Avstanden til avgangshallen blir om lag 150 meter, og avstanden til et fremtidig bybanestopp 100 meter. - Rutenettet her på Sola er godt tilrettelagt for at mange også vil kunne ha sine møter og konferanser her, uttaler Wathne til Stavanger Aftenblad.