Culinor nett
Culinor nett

Culinor har kjøpt Mills Storhusholdning sin bake-off

Vaasan & Vaasan-konsernet har fullført oppkjøpet av Culinor AS og har nå kjøpt bake-off-delen av storhusholdningsvirksomheten til Mills DA.

Publisert

26. mai undertegnet Vaasan & Vaasan-konsernet dokumentene som gjorde oppkjøpet av Culinor AS endelig. Konkurransetilsynet har godkjent transaksjonen.

Les også Vaasan & Vaasan-konsernet har kjøpt Culinor.

Tre dager senere kjøpte Culinor AS, nå hundre prosent eid av Vaasan & Vaasan-konsernet, bake-off delen av storhusholdningsvirksomheten til Mills DA.

Store på verdensbasis

I 2007 hadde Mills DA en omsetning innenfor storhusholdning på cirka 90,5 millioner kroner. Til sammen hadde Culinor AS og Mills DA en omsetning på 209,3 millioner kroner i 2007.

Vaasan & Vaasan-konsernet er ledende produsent av ferskt brød, halvstekte bakervarer, knekkebrød og andre bakervarer i Finland og de baltiske landene.

Konsernet er også den nest største produsenten av halvstekte bakervarer i Norden og den nest største produsenten av knekkebrød i verden, heter det i en pressemelding.

Sterk stilling

Gjennom oppkjøpet av Culinor AS og bake-off delen i storhusholdningsvirksomheten til Mills DA har Vaasan & Vaasan-konsernet fått en enda sterkere stilling i det nordiske markedet.

Vaasan & Vaasan-konsernets avdeling for halvstekte bakervarer omfatter Nordic Bake Off AB i Sverige, som har egne produksjonsanlegg i Fargersta og Gotland, Culinor AS i Norge og Vaasan & Vaasan Oy, som har produksjonsanlegg for halvstekte bakervarer i Joutseno i Finland.

Blir store

Etter oppkjøpene overstiger konsernets proformaomsetning 980 millioner kroner fordelt på 400 medarbeidere.

- Markedet for halvstekte bakervarer i Norge forventes å opprettholde den sterke veksten, sier Kalle Tanhuanpää, konsernsjef i Vaasan & Vaasan.

Oppkjøpet av Culinor AS og bake-off delen av storhusholdningsvirksomheten til Mills DA gir oss en ypperlig mulighet til å videreutvikle denne virksomheten og konsolidere den sterke stillingen vi har i det nordiske markedet.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS