Thailandske vårruller.jpg

Utestengt fordi maten er for god

Den thailandske maten til Wipparwy Sivertsen er for stor konkurrent for Kokkenes Mesterlaug i Lofoten og Vesterålen.

Publisert

Les også: Thaimat på kantinemenyen

Derfor får hun ikke lov til å delta med salg av thailandske retter på Sjømatfestivalen i sommer, melder nettstedet fastfood.no. Wipparwy Sivertsen bor i Lødingen og har arbeidet som kokk på utesteder der.

I fire år hun solgt varm mat som ikke har spesiell tilknytning til havet, for tusener av kroner fra sin bod på festivalen. Det er det en del kunder som har sett som et godt alternativ til alle herlighetene som ellers serveres på festivalen.

Hun ble derfor sjokkert da hun nå fikk beskjed om at den typen bod fikk hun ikke ha i år.

– Dette kom som lyn fra klar himmel, sier hun.

– Vi har jo etablert samarbeid med kokkelauget og må respektere at de ikke vil ha konkurranse av denne typen, sier festivalleder Ingrid Granås.

Hun mener boden med vårruller og annet varmt som lages på stedet, nærmest må karakteriseres som et gatekjøkken og strider mot intensjonen for samarbeidet med kokkene.

I år vil man også begrense størrelsen på de mange smaksprøvene på festvalen.

– Det er jo ikke meningen at de besøkende skal spise seg sprengmette av de prøvene samtidig som kokkelauget står like ved og selger mat, sier hun.

Ifølge Sjømatfestivalen er omtrent halvparten av de 40 bodene nå opptatt av utstillere.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS