Skeie Hellstrøm laks

Trendy norsk kjøkken

Det nordiske og det norske kjøkken blir bare mer og mer trendy blant superkokkene. Vi har ferske råvarer, ekte kvalitet og en enkel presentasjon av maten der råvarene kommer tydelig fram.

Publisert

Det at råvarer fra vår region er rike på helsekomponenter, med god smak og saftig, sprø tekstur bidrar til interessen blant kokkene.

Variasjon

Norske varer representerer kilder til variasjon med fisk og sjømat, vilt, ville bær og urter, og gjennom stor variasjon av tradisjonsmat som ikke er kommersialisert i det internasjonale markedet.

El Bulli-kokk

- Det nordiske kjøkken er det neste store kjøkken til å utvikles, mener Ferran Adrià.

Det er ikke hvem som helst som uttaler akkurat det. Han er kokk på El Bulli i Barcelona, som regnes som verdens mest prestisjetunge restaurant for øyeblikket.

Kunst

Adriá ser på mat som molekylær gastronomi og kunst, noe som resulterte i en invitasjon til Dokumenta 12 i Kassel, verdens ledende utstilling av samtidskunst.

El Bulli har hatt en enorm effekt på tilstrømming av turister til Barcelona, og uttalelser derfra blir tatt meget alvorlig på den internasjonale arenaen.

Powered by Labrador CMS