Goran Persson2

Persson, Gahr Støre, og Pedersen til Nord i Sør 2008

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson snakker til nordnorsk reiseliv på Nord i Sør i Oslo onsdag 9. januar.

Publisert

Med også utenriksminister Jonas Gahr Støre og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen på programmet, befester konferansen sin posisjon som næringspolitisk møteplass.

Også administrerende direktør i Hurtigruten ASA, Olav Fjell, og fylkesrådsleder Paul Dahlø, som representant for Landsdelsutvalget, er med på debatten.

Voksende næring

Regiondirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv er både glad og stolt over programmet som nå foreligger.

- I år setter Nord i Sør fokus på nordområdepolitikken, og reiselivets rolle i denne. Reiseliv er den sterkest voksende næringen i nord, men uten et sterkt samspill mellom politikk og næring, vil den ikke lykkes. Den sterke deltakelse fra den norske regjeringen, og ikke minst at vi får et bredere perspektiv på utfordringene gjennom Göran Perssons deltakelse, gjør denne konferansen både interessant og viktig, sier Solheim.

Tredje gang

Nord i Sør 2008 arrangeres for tredje gang 9. januar 2008 om bord på Hurtigruteskipet MS Finnmarken, Akershus Festningskai, Oslo. Arrangør er NHO Reiseliv Nord-Norge. Hovedsamarbeidspartnere er Landsdelsutvalget, SpareBank1 Nord-Norge og Hurtigruten.

- Jeg er overbevist om at årets konferanse vil gi næringen et løft på veien mot videre utvikling og vekst, sier Geir Solheim.

Viktig møteplass

Nord i Sør skal være en møteplass for reiselivsnæringen og landsdelens politikere. Hvert år er nordnorsk reiseliv tungt representert ved den årlige reiselivsmesse på Lillestrøm. Når Hurtigruteskipet MS Finnmarken samtidig tar veien til hovedstaden, bør forholdene ligge til rette for en særdeles spennende Nord-Norge-dag i Oslo, heter det i en pressemelding fra Nord i Sør.

Powered by Labrador CMS