Rune Pal serv suppe
Rune Pal serv suppe

Junkfritt Oslo

Torsdag var dagen færre spiste pølser, hamburgere, pommes frites eller pizza i Oslo sentrum. Zenzi lanserte Junkfri dag, og delte ut 8000 sunne smaksprøver; gourmet fastfood uten sukker, tilsetningsstoffer eller hvitt mel. Sigurd Sollien var konferansier og ernæringsterapeut Susanne Harrington ga gode tips.

Publisert

- Det gikk over all forventning. Vi tok skrittet fullt ut og fulgte opp regjeringens handlingsplan for sunnere mat til folk flest. Det er det vi driver med. Vi håper en junkfri dag kan påvirke folks spisevaner, sier daglig leder Ola Bye.

Ekte

Det var mange meter lang kø foran bodene med gratis lunsj, mens Sigurd Sollien underholdt med intervjuer og gode råd fra både ernæringsterapeut Susanne Harrington og kokk Øystein Reinsborg.

Reinsborg kunne fortelle hvordan suppene ble til med mange timers koking av kraft, marinering og blanchering.

- Her er det rett og slett ikke juks! Og ingen junk! fremholdt han.

Det ble delt ut gavekort for et gratis måltid på en av Zenzis butikker, og butikken i Studenterlunden var omringet av "junkfri sone" tape.

Det var ingen tvil om budskapet.

Godt, ferskt, raskt og sunt

Zenzi gjør gourmetmat tilgjengelig for folk flest. Det er to profilerte kokker som er gründerne, Rune Pal og Øystein Reinsborg.

De har begge fartstid fra noen av Oslos beste restauranter, og serverer nå restaurantmat som fastfood - eller "gourmet i farta". Norske og økologiske råvarer brukes der det er mulig, og alt er uten tilsetningsstoffer, hvitt sukker og transfett.