Holmenkollen

Holmenkollen fortsatt mest besøkt

 Holmenkollen holder, med sine 643 620 besøkende, stand som den best besøkte attraksjonen i Norge på tross av nedgang for andre året på rad.

Publisert

Kristiansand Dyrepark (556 320) kaprer andreplassen med en vekst på 5 prosent. Dyreparken er den eneste av de store fornøyelsesparkene som medler om vekst i årets sesong.

- Spennende attraksjoner som gir gode opplevelser er viktig for å holde norske turister i Norge og bidra til at utenlandske turister får minneverdige opplevelser på Norgesferien sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.

- Det er svært positivt at på tross av en svært regntung sommer i Sør-Norge rapporterer i underkant av 70 prosent av attraksjonene om vekst i årets sommersesong, fortsetter Tuftin.

50 mest besøkte

Innovasjon Norge utarbeider hvert år en attraksjonsliste over Norges 50 best besøkte attraksjoner for perioden 1. mai til 31. august. Tallene er basert på billettsalg og tellinger, men kan ikke sees på som eksakte besøkstall. Vigelandsparken antas å være den best besøkte attraksjonen i Norge, men har ikke mulighet til å foreta tellinger og er derfor ikke med på listen.

Nye Holmenkollen. (Foto: Morten Holt)

Verdenskulturminnet Bryggen i Bergen, Festningsbyen/Gamlebyen Fredrikstad, Byrkjedalstunet, Dirdal/Jessdal kommune, Avaldsnesområdet, Avaldsnes/Karmøy og Gamle Skudeneshavn, Karmøy er i år tatt ut av attraksjonslisten.

Naturattraksjoner og kulturområder

Behovet for kvalitetssikring av tellemåtene gjør at vi i år utvider listen over naturattraksjoner til også å omfatte kulturområdene som er tatt ut av attraksjonslisten.

- Vi arbeider nå med å kvalitetssikre besøkstallene og listen vil bli frigitt i løpet av kort tid, sier Per-Arne Tuftin. Innovasjon Norge vil igangsette et arbeid for å se på hvordan kvaliteten på besøkstallene kan bli bedre og mer sammenlignbare på tvers. Målet er at dette arbeidet skal være klart før sommersesongen 2008.

Powered by Labrador CMS