Sundvolden Hotel - nett
Sundvolden Hotel - nett

Siste: Bransjenytt

Sundvolden Hotel i Hole kommune blir større. Planen er et nytt bygg med stort konferansesenter og 50 rom.

Publisert Sist oppdatert

Sundvolden Hotel i Hole kommune blir større. Planen er et nytt bygg med stort konferansesenter og 50 rom. Det hele dreier seg om et bygg på 4000 kvadratmeter fordelt på fire etasjer, og vil bli oppført nærmere Steinsfjorden enn den eksisterende bygningsmassen. Åsaveien, som går mellom hotellet og vannet, vil bli flyttet nærmere Steinsfjorden.

Tollboden eiendom og restaurant i Kragerø er solgt til investor Ivar Tollefsen, som planlegger å oppgradere hovedhuset til et hotell. Restauranten skal drives videre i samme ånd, og daglig leder er Vegard Furulund.

Big Horn Steakhouse ventes å åpne i Skien på slutten av året. Det er Anders Claussen som står bak byggingen i Kongensgate 5.

VestfoldMat BA, et nytt selskap for distribusjon av lokale råvarer, ble stiftet i Tønsberg i mai. På stiftelsesmøtet var det nærmere 20 foretak som tegnet seg som andelseiere.

Selskapets formål er å representere Vestfold som matregion, og arbeide for samlet opptreden i markedet der det er naturlig. Andelseierne diskuterte mulig felles profilering og derav økt salg av Vestfoldmat inn mot for eksempel storhusholdningsmarkedet.

Globus City Hotell kan bli navnet på tidligere Victoria Hotell på Strømsø i Drammen. Hotellet åpner neste år som budsjetthotell med 40 nye rom. Det er Kafè Globus som har kjøpt Victoriagården for 13,9 millioner kroner. Victoria Hotell ble bygd i 1925 på hjørnet av det som i dag er Torgeir Vraas Plass. Hotellet ble drevet til midten av 80-tallet. Siden har hotellbygningen vært Victoria Kulturhus.

Noel's Catering i Nadderudkroken utvider nå fra å bare drive cateringvirksomhet til også å tilby klassisk italiensk pizza. Alberto Carrere har drevet stedet i over seks år, og har nå kjøpt inn stenovner og innredning fra Italia.

Studentcafeene på Blindern i Oslo var først ute da The Coca-Cola Company lanserte sitt nye varm drikke-konsept Chaqwa som shop-in-shop. Chaqwa er en enkel kaffemaskin som alle kan betjene, og som lager autentiske espressobaserte kaffedrikker.

Hotellet Noble House i Oslo har skiftet navn til Grims Grenka og gjenåpnet 1. august. Hotellet er totalrestaurert, og når det åpner står 42 rom og 24 suiter klare til bruk i det nye designhotellet. Hotelldirektør er Atle Hovde.

Hotellkjeden Rezidor bygger nytt Park Inn-hotell i Oslo sentrum som skal stå klart høsten 2008. Sjef for Rezidors hoteller i Skandinavia, Martin Creydt, forteller at kjeden også vurderer prosjekter i Trondheim og Bergen

Nordre Lindeberg gård i Groruddalenhar gjenåpnet kafeen med ny meny etter en lengre ombyggingsperiode.

Cadillac Café er en nyskapning i den tidligere Shell-stasjonen på Tretten i Gudbrandsdalen.

Fefor Høyfjellshotell startet sommersesongen med helt nytt kjøkken. Renoveringsprosessen ved hotellet startet i 2004. I det nye kjøkkenet er alt samlet på ett plan.