Bjorligard

Siste: Bransjenytt

  Classic Norway AS har overtatt driften av Bjorligard Hotell. Hotellet eies av Berg Jacobsen Gruppen i Molde.

Publisert

Bjorligard får i løpet av førstkommende vinter det første ishotellet av sitt slag i Sør-Norge. Ishotellet skal bygges i november, men samtidig er initiativtakerne avhengig av kuldegrader i månedsskiftet oktober/november. Men det skal normalt ikke være noe problem i et av landets mest snøsikre områder.

Hotell Union Brygge, som blir et nytt hotell i Drammen, får en dristig utforming med mye glass og med tre boligetasjer på toppen.

- Vi tar sikte på byggestart til våren og håper at det nye hotellet kan stå ferdig tidlig på sommeren i 2009, sier administrerende direktør Trond Åsheim i Union Eiendomsutvikling til Drammens Tidende.

Bakgården Kafé er et nytt kafétilbud i Sandefjord.

Hereford Steakhouse er en ny biffrestaurant på Jernbanetorget 2 i Oslo. Restauranten holder til der puben Amerikalinjen tidligere holdt til.

Tapaskjeden San Leandro har åpnet en ny restaurant i Sporveisgaten 35 i Oslo

Norlandia Sole Hotell på Noresund i Krødsherad søker ny samarbeidspartner, men det blir ingen ending i hotelldriften. - Vi søker å styrke eiersiden av hotellet, forteller Asle Øystein Thorset, daglig leder i Hemsedal Resort AS. Han forteller av den ene partneren, avdøde Svein Bakke, er ute på eiersiden. Bakkes barn overtok eierdelen etter sin far, men disse ønsker ikke å være med lenger. Derfor søker vi etter ny partner, mer dramatisk er det ikke, sier Thorset.

De to siste årene har driften gått med underskudd, nærmere 3,5 millioner er det negative resultatet. Årsaken til resultatet er en del store investeringer de siste årene. Thorset melder imidlertid at dette året ser bedre ut for hotellet.

Norlandia Sole Hotell på Noresund eies av Hemsedal Resort AS og hotellet leies ut til Norlandiakjeden.

Randsvangen Hotell ved Jevnaker er nyoppusset. 70-tallsbygningen har fått en innvendig ansiktsløftning i løpet av sommeren etter at investoren Oddvar Røysi kjøpte hotellet i mai for 16 millioner kroner. Tre nye millioner kroner er lagt inn i renoveringsprosjektet. Hotellet ble bygd i 1972. I dag har det 4500 kvadratmeter store bygget til sammen 65 hotellrom der det ligger med panoramautsikt mot Randsfjorden.

Sundøya Fjordhotel & Spa har hatt salgsstart på de nye leilighetene som nå skal bygges på stedet ved Tyrifjorden. Om lag 50 av de 86 leilighetene er allerede solgt. Utbyggingen, som starter neste år, har en økonomisk ramme på om lag 200 millioner kroner. De 86 boenhetene fordelt på to-, tre- og fireroms leiligheter er fra 49 til 98 kvadratmeter. Prisen varierer fra 1,8 til 4,6 millioner kroner. Utbyggingen på Sundøya er den første i distriktet og trolig også i Innlands-Norge etter den såkalte Holmsbu-modellen. Det innebærer at investorer kjøper eierandeler med bruksrett noen uker i året. Resten av tiden disponeres leiligheter og rom av hotellet for vanlig utleie.

Høienhald Cafe er gjenåpnet i regi av Moss Kommunale Storkjøkken etter tre måneders pause.

Powered by Labrador CMS