Østlandet rundt

Her finner du nyheter fra horecabransjen på østlandet.

Publisert

Mastemyr Hotell AS, selve hotellbygget og tomten, er til salgs for 165 millioner kroner. Quality Hotel Mastemyr og Choice-kjeden har en flerårig leieavtale, og hotelldriften vil ikke berøres av salget.

Restauranthuset La Paz i Drøbak vil utvide sine lokaler med en avdeling i kjelleren. Lokalene som La Paz ønsker å ta i bruk er de tidligere lokalene til nedlagte Captains Cabin.

Pizzeria Roma åpnet nylig i de gamle lokalene til Drøbak grillkafé. Innehaver Hassan Abdulla tilbyr 24 ulike pizzatyper.

Oscarsborg får et nytt serveringstilbud. I slutten av juni håper eierne av Oscarsborg Fjordservice AS at en planlagt havnekafé kan være åpnet. Kafeen skal tilby mat, drikke, underholdning, matvarer og utstyr til båt og fiske.

Oscarborg Hotell og Spa er det nye navnet på hotellet Oscarborg Kurs- og konferansehotell. Årsaken til navneskiftet er at tilbudet til publikum har endret seg så mye. De har fått mange nye aktiviteter som blant annet spaopphold med aktiviteter som yoga, qigong og natursti, middager og andre typer arrangementer og opplevelser.

Hankø Invest med Henning Forsberg i spissen overtar nå alle aksjene i spahotellet på Hankø. Samtidig trekker Comwell-kjeden seg ut på eiersiden.

Sir Winston i Fredrikstad er blitt til den kontinentale restauranten og baren Mer. - Vi ønsket å utvide tilbudet i Fredrikstad med et nytt konsept. Både for folk i Fredrikstad og for dem som kommer på besøk. Vi har hatt Theatercaféen light i bakhodet når vi jobbet med dette, uttaler Frode Kværneng i Restaurantgruppen.

Restauranthuset Balaklava i Fredrikstad gjenåpnet i ny drakt i begynnelsen av mai. Stedet har blitt pusset opp, fått restaurert uteserveringen og har nå bar i de gamle vinkjellerlokalene.

Hotell St. Olav i Glengsgata i Sarpsborg ble igjen stengt en kort periode på grunn av konkurs i driftsselskapet.

Hotellet har vært gjennom en rekke konkurser opp gjennom årene, sist i 1997. Det er allerede drift av hotellet igjen med nytt selskap.

Bella Italia åpnet restaurant i Gjøvik sentrum i begynnelsen av april. Restauranten tilbyr både italiensk og tyrkisk mat og tar over lokalene etter spisestedet Mona Lisa. Innehavere er Selim Kocu, Anette Lien og A. Gafur Dogu.

Næroset ble kjent da den vesle fjellbygda markedsførte seg som Lucky Næroset. I riktig Lucky Næroset-ånd har vertskapet på kafeen Nærvang satt opp et skilt på døra med følgende tekst: "Åpen kafé på Nærvang - rett som det er!"

Lillehammer Vandrerhjem i stasjonsbygningen i Mjøsbyen er i konkurranse med 4000 andre vandrerhjem i 80. land kåret som det sjuende beste. Bare to ungdomsherberge i Europa kom inn på listen blant de ti beste.

Koppangtunet Drift AS, med Robert Bergestad som daglig leder, tok nylig tilbake driftsansvaret for Koppangtunet Hotell. Tidligere driftsansvarlig, Camilla Skarbø i Tunet drift, har leid driften av hotellet siden nyttår.

Killingdal Fjellhotell i Ålen skal være i full drift igjen fra august. Hotellet på Bjørgåsen har gjennomgått en betydelig restaurering, og utenfor står nå et lavvotun som kan servere inntil 50 personer.

Et velværehus vil stå klart til sommeren. Hotellet eies av Anne Guri og Bård Ulvin. Ustaoset Høyfjellshotell er blitt omgjort til leilighetshus. Hotellrommene er gjort om til leiligheter med høy prisklasse, og vil bli solgt i prisklasse 1,3 til 2,5 millioner kroner. Det nye konseptet omfatter også restaurant/bistro og bar. Det planlegges også å åpne den gamle kroa i kjelleren igjen.

Sjøormen Bowling i Seljord er nå åpnet. Pådriveren for Bowlinghallen og pizzarestauranten er hotelleier Stig Ellingsen.

Balkan Pizza og Kebab overtok nylig lokalene etter Alanya Pizza & Grill i Storgata i Porsgrunn.

Salt & Pepper i Hønefoss skal i løpet av sommeren flytte inn i splitter nye lokaler på 740 kvadratmeter i Storgaten 12 i Hønefoss. Det nye bygget blir på til sammen 800 kvadratmeter med uteservering, take away, kafé, bar og restaurant og en 60 kvadratmeter stor leilighet i andre etasjen.

Sult har overtatt driften av Fjordkro i Vollen i Bærum. Den nyoppussede restauranten ble åpnet i mai. Fjordkro er et lokale med plass til 65 personer inne, samt uteservering med rundt 200 sitteplasser, og er et typisk sommersted. De holder åpent fra mai til september.

Regit Bar & Kjøkken er en ny japansk restaurant i Lillestrøm sentrum. Restauranten holder til i de samme lokalene som den tyrkiske restauranten Alanya holdt til tidligere. Det er Regit og Tim Nguyen som står for driften og på menyen blir det hovedvekt på sushi og vårruller.