colourboxvinflasker

Vinsalget doblet

Vi drikker dobbelt så mye vin som for ti år siden.

Publisert

Vinsalget er dobbelt så høyt som for ti år siden, og i første kvartal i år steg det med 13 prosent målt mot samme periode i fjor.

Generasjonsbetinget

Representanter fra restaurantbransjen mener den økte interessen for vin er generasjonsbetinget.

– De som nå er 70-80 år har aldri drukket vin. I andre enden begynner de unge å drikke vin med en gang. Det blir hele tida naturlig påfyll av vindrikkere, sier restauratør Toralf Bølgen til Tønsberg Blad.

Mens det ble omsatt 15 millioner liter vin fra januar til april i år, lå fjorårstotalen på 63 millioner liter. Tendensen er at salget tar seg opp om høsten.

– Jeg ser ingen fare ved det, bortsett fra at noen ikke greier å hanskes med alkohol. Slik har det alltid vært, sier Bølgen.

Kontinentale vaner

Anne Zondag, kvinnen bak hovedfagsavhandlingen "Norske drikkevaner", kobler økningen til større kulinarisk interesse.

– Ett funn er at variasjon i mat fører med seg variasjon i drikke. Det at folk blir mer kresne i matveien, leder til hyppigere alkoholforbruk, sier hun. Høyere bevisshet er ikke nødvendigvis av det gode. Hvis kontinentale vaner kommer på toppen av den norske helgefylla, kan det bli katastrofalt, sier hun til Tønsberg Blad.

Powered by Labrador CMS