Vi jobber mindre for maten

Aldri har vi jobbet mindre for maten. Oslo er nå en av de billigste storbyene å handle mat i.  

Publisert

1 time og 55 minutter må en Oslo-borger jobbe for å tjene til mat i en uke. Det er 2 timer og 45 minutter kortere enn for 20 år siden. Bare i Hamburg og Haag jobber folk nå mindre for føden.

16 storbyer

Innovasjon Norge har samlet inn priser på matvarer i 16 storbyer i Europa og USA. Ifølge beregninger fra Landbrukssamvirket må folk i de fleste byene jobbe lenger for maten enn innbyggerne i Oslo.

Matkurven som er med i undersøkelsen inneholder 17 basisvarer; egg, melk, brød, kjøtt, fisk og grønnsaker nok til å dekke behovet for en voksen person i en uke.

Arbeidstid for en ukes matforbruk:

1) Hamburg - 1 time 37 minutter

2) Haag - 1 time 40 minutter

3) Oslo - 1 time 55 minutter

4) London - 2 timer 9 minutter

5) København - 2 timer 15 minutter

6) Stockholm - 2 timer 15 minutter

7) Helsingfors - 2 timer 15 minutter

8) Paris - 2 timer 23 minutter

9) Brüssel - 2 timer 52 minutter

10) Wien - 3 timer 6 minutter

11) Bern - 3 timer 8 minutter

12) New York - 3 timer 11 minutter

13) Milano - 3 timer 15 minutter

14) Madrid - 3 timer 35 minutter

15) Tallinn - 6 timer 28 minutter

16) Warszawa - 6 timer 38 minutter