Betalingsterminal Taxi
Betalingsterminal Taxi

Taxibestilling fra betalingsterminalen

Ingram Micro DataCapture/POS Division har i samarbeid med Oslo Taxi og Steria utviklet en unik tilleggsfunksjon for taxibestilling via betalingsterminaler. Systemet egner seg ypperlig for hotell- og restaurantbransjen.

Publisert

Løsningen, som nylig ble sluppet på markedet, er en ekstraservice for hotell- og restaurantbransjen, barer, legesentre, resepsjoner, kinoer, teatre og andre som bestiller mange biler hver dag.

- Julebordgjesten kan nå hygge seg ved bordet og vente på taxi uten å måtte stå i kø på gaten. Vi håper dette kan være et godt virkemiddel til å unngå bråk i sentrumsgatene på veien hjem fra årets julebord, uttaler Lasse Bjørnestad i Ingram Micro.

Riktig taxi

Løsningen benytter samme transaksjonsrutine som for penger, og fremstår dermed som svært rask og trygg. Taxibestiller får både mobilnummer og løyvenummer på taklampen på den taxi som kommer direkte til sin mobiltelefon. I tillegg kommer disse opplysningene på kvitteringen som blir skrevet ut på terminalen. Sjåføren får oppgitt bestillersted, tidspunkt og andre nødvendige opplysninger.

Ekstraservice

- Taxibestillingsfunksjonen er en ekstra service for mellomstore kunder som bestiller mange biler hver dag. For disse vil løsningen være ideell siden de normalt ikke har bestillingsterminal, og må benytte vanlig telefonbestilling med all den ekstra tid dette medfører. Løsningen er derfor godt egnet innen bransjer som hoteller, restauranter og barer, sier Bjørnestad.

OTT

Taxi-funksjonen kan i dag benyttes på alle steder hvor det lokale taxiselskapet er knyttet til Oslo Taxis sentral (OTT). Dette er imidlertid avhengig av at brukerstedet har ny betalingstermial med tjenesten aktiviert.

Tilknyttete taxiselskaper pr september 2007: Øvre Romerike Taxi, Nordland Taxi, Taxi Elverum, Hamar Taxi, Møre og Romsdal Taxi, Oslo Taxi, Grenland Taxi, Vestfold Taxi, Stjørdal Taxi, Tromsø Taxi og Tønsberg Taxi