Stavanger får ekspertisesenter for matnæringen

Matnæringen i Rogaland får status som Norwegian Center of Expertise (NCE) innen Culinology, heter det i en pressemelding.

Publisert

Målet med NCE er å støtte næringsmiljøer som har store vekstmuligheter. Tildelingen innebærer en årlig finansiering på rundt 10 millioner kroner.

Partnerskapet som står bak NCECulinology senteret består av 24 sentrale aktører i matklyngen. Her er de store bedriftene representert i tillegg til sentrale forsknings- og utviklingsaktørene, Stavanger-regionen Næringsutvikling, Rogaland Fylkeskommune og Fylkesmannens Landbruksavdeling.

Stor betydning

- Etableringen av senteret vil få stor betydning for det strategiske arbeidet for økt innovasjon og nyskaping innen matnæringen og vil utgjør en viktig del av innholdet i Måltidets Hus som nå bygges på Universitetsområdet, sier direktør i Marine Harvest Andreas Kvame.

Det nasjonale NCE-programmet (Norwegian Centre of Expertise) er et 10-årig program som henvender seg til næringsklynger med klare ambisjoner, strategier og et stort potensial for videre vekst.

NCE-programmet administreres av Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA, og er underlagt Kommunal- og regionaldepartementet i sammen med Nærings- og handelsdepartementet.

Powered by Labrador CMS