Løken og Hannestad3 - nett
Løken og Hannestad3 - nett

Rent og hvitt med Horeka

Det skal være rent og hvitt, men formene er mer originale enn det vi har vært vant med tidligere.

Publisert

Lars Petter Hannestad og Per Løken jr. i Horeka AS forteller at porselen med dekor er på vei bort fra bordene og buffeene.

- Det er nesten fraværende med veldig synlig dekor nå. Nå skal det være rent og hvitt. Kokker per i dag ønsker at det er maten som skal være det dekorative på bordet. Men de mange forskjellige serveringsfatene i hvitt porselen har nye og mer originale former enn det vi har vært vant med tidligere, sier Hannestad, men tilføyer:

Det runde

- Det er nok det runde som alltid vil seire, men for å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt bordet og der kokken ønsker å vise seg fram, forsøkes litt odde produkter.

Når det gjelder bestikk, varsles det at kommer det et hav av ulike mønstre i tiden som kommer. Det kommer også i mange nye forskjellige fasonger.

Swan Cuisine

Med sitt eget merke Swan Cuisine var Horeka AS tilbake i Horeka-markedet i fjor.

Etter en to års visitt lagt under Porsgrunds Porselænsfabrik A/S (CG Holding AS), er gründerne bak Horeka A/S på banen igjen.

- Partene ønsket å utvikle seg videre hver for seg, og det har for så vidt vært en "lykkelig skilsmisse", forteller en av gründerne, Per Løken jr., som har vært aktiv i bransjen siden begynnelsen av 70-tallet.

I år har Horeka AS også tatt i bruk sine helt nye lokaler ved Steinsfjorden, ikke langt unna Sundvollen Hotel.

Powered by Labrador CMS