Maisel beer

Oljeland vil ha mest slankeøl

Slankeølet Redlight Locarb Beer har slått igjennom i oljelandene Norge og Bahrain, og i Østerrike. I hjemlandet Tyskland har det en viss suksess som nisjeøl. Ølet er til alt overmål norskutviklet.

Publisert

Det opplyser Michael Götz i Brauerei Gebr. Maisel Bayreuth i Bayern som brygger Redlight Locarb Beer.

Norskutviklet

Et norskutviklet øl? Ja, bak står de to norske gründere, Eivind Myrvoll og Sindre Hepsøe. De hadde et ønske om å lage noe godt som markedet trenger.

Det ble lansert i 2004. Siden januar 2006 er det produsert av tyske Maisel's Brauerei i Bayreuth, mens Strag importerer, markedsfører og selger slankeølet i Norge.

Redlight rubriseres som Super Premium øl, en betegnelse på øl med vesentlig redusert sukkermengde - hele 80 prosent mindre sukker enn i tradisjonelt norsk øl: bare 2,5 gram karbohydrater pr. halvliter, og det kan derfor drikkes i forbindelse med såkalt ketolysekur Den internasjonalt best kjente er Atkinskuren, her hjemme "Fedonkuren".

Hovedprinsippet er ekstremt lite innslag av kullhydrater, som betyr at kuren også har forebyggende effekt på diabetes 2 og andre livsstilssykdommer som er nært knyttet til overvekt og fedme. ("Ølvom" og "ølmage" er jo kjente karakteristikker som også brukes medisinsk for å beskrive helsetilstander med høy risikofaktor: Bukfettet er det forholdsvis farligste for helsen, og omtrent umulig å slanke bort.)

Fullgodt øl

Men blir ølkvaliteten fullgod? Udiskutabelt ja; Maisel er et kvalitetsbryggeri som følger den bayerske renhetsloven, som sier at man kun kan bruke vann, malt, gjær og humle i ølproduksjonen, fremholder den norske importøren.

Powered by Labrador CMS