Logo_anuga

Nærmer seg Anuga 2007

Anuga har i 50 år vært en av de viktigste messene i matvarebransjen. Fra 13. til 17. oktober arrangeres messen i Køln i Tyskland.

Publisert

- Messens dimensjoner er like enestående som dens utstråling, kompetanse og vedvarende påvirkning på hele verdens ernæringsøkonomi og næringskjede, uttalte administrerende direktør for Koelnmesse, Wolfgang Krantz, på en pressekonferanse i sommer.

6000 utstillere

Messen er blitt svært så internasjonal. Mer enn 6000 utstillere er på plass på det 298 000 kvadratmeter (!) store utstillingsarealet i Køln. Om lag 80 prosent av utstillerne er fra andre nasjoner enn Tyskland, og over 100 nasjoner fra hele kloden er representert.

Viser markedet

- Med så mange nasjoner og utstillere annet hvert år viser Anuga det globale markedet for næringsmidler og drikkevarer, ikke bare for handelen, men like mye for horecabransjen inkludert catering- og gastronomibedrifter.

Anuga er blitt et speilbilde av aktuelle trender og utviklinger, og termatiserer samtidig fremtidige problemstillinger og forslag til løsninger, uttalte Krantz videre.

Stort fagbesøk

Sist gang Anuga ble arrangert besøkte nærmere 160 000 fagmennesker messeområdet de dagene den ble arrangert i 2005. Det ventes vel så mange i år.

Anuga har ikke bare oppnådd sitt ry som resultatorientert og toneangivende matmesse med sin imponerende størrelse, internasjonalitet og besøk.

Et av messens styrker er selve utstillingskonseptet som deler inn bedrifts- og temamangfoldet i forskjellige områder.

10 fagmesser

Kjernen på Anuga er derfor konseptet "10 fagmesser" under ett tak som første gang med omgjort og nystrukturert i 2003.

Følgende 10 matbransjer fokuseres som selvstendige matmesser under Anugas paraply: Anuga Fine Food, Anuga Chilled Food, Anuga Meat, Anuga Frozen Dairy, Anuga Bread & Bakery and Hot Beverages, Anuga Drinks, Anuga CeteringTec, Anuga RetailTec og Anuga Organic. Sistnevnte er en ny fagmesse denne gangen.

Norge er dessverre svakt representert på utstillersiden med bare et firma på gjestelista. Vår naboland Danmark, Sverige og Finland kjenner imidlertid sin besøkelsestid, og har henholdsvis 45, 19 og 17 utstillere på plass.

Powered by Labrador CMS