Baileys2 nett
Baileys2 nett

Muligheter med Baileys

Kaffe og kremlikør får opp temperaturen på kalde desemberdager. Legg en flaske Baileys under juletreet, se våre oppskrifter og tryll frem de herligeste, varme drikkene i vinterkulda.

Publisert

Mange innlemmer Baileys i sine juletradisjoner. Enten som gave, som avec eller som en timeout, når minusgradene gjør seg gjeldene.

- Mange kjøper den som gave til hun som har alt. Nytt av året, er at man kan velge mellom tre ulike smaker, mint, karamell og original, sier Anders Aanestad, produktsjef for Baileys i Diageo Norge.

Variér bruken

Det er mange måter å bruke kremlikøren på. Mange sverger til den tradisjonsrike kaffe og Baileys - drikken. Til selskap og fest, kan den serveres i glass.

I mer uformelle sammenhenger, hva med å bruke et romslig krus? Garnityr kan varieres etter behov. Baileys mint gjør seg godt med revet, mørk sjokolade og mintblader på toppen.

Her er et par småtips:

Baileys kaffe med sjokolade og kanel

* 4 cl Baileys

* Melk

* Sterk kaffe

* Litt kanel

* Ha to biter mørk sjokolade i bunnen av et glass

Hell kaffe over og rør til sjokoladen har smeltet. Varm melk til den skummer.

Ha i melk og deretter Baileys. Dryss kanel på toppen

Baileys Mocca

2 cl Baileys

Enkel espresso

Varm melk

Flytende sjokolade

Ha sjokolade i bunnen av glasset. Tilsett Baileys og espresso, fyll på med steamet eller varmet melk. Dryss gjerne litt revet sjokolade eller sjokoladepulver på toppen.

Om Baileys

Baileys består av en unik sammensetning av fersk, irsk fløte, irsk whiskey, kakao og vanilje. Whiskyen som blir brukt i Baileys er en trippel destillert pot - still whiskey. Baileys inneholder ingen tilsetningsstoffer og garanterer den samme høye kvaliteten i 24 måneder fra produksjonsdato. Baileys bør oppbevares i jevn romtemperatur.