Bygdekafé_Kakebuffé
Bygdekafé_Kakebuffé

Lønnsom bygdecafé i moderne landhandel

Café Langseth kompletterer en 100 år gammel, nå hypermoderne assortert landhandel, samt en Statoilstasjon. Alt på ett brett. Cafeen er minst i omsetning, men forholdsvis størst i lønnsomhet.

Publisert

Café Langseth er Kysten Rundt-profilert. Det betyr at B. Langseth AS har to grossister, og deltar i tre innkjøpssamarbeid: NorgesGruppen leverer til SPAR Supermarked, ICA til Statoil Selbu og Stabburet/NorgesGruppen (Kysten Rundt) til Café Langseth. - Det volder ikke problemer, heller ikke at det blir noe naturlig overlapping. Vi må jo hele tiden tenke og ta ut synergi, f.eks. mellom ferskvareavdelingen i supermarkedet og cafeen, sier daglig leder H.A. Langseth.

Fanger opp utfartstrafikk

Cafeen er sentral i markedsprofilen: Dagens drift baseres på passanttrafikken og utfartstrafikken i helgene. Selbu og Tydalen er det store utfartsområdet for store befolkningskonsentrasjon på aksen Trondheim-Stjørdal, over fylkesgrensen mellom Nord- og Sør-Trøndelag. I løpet av weekenden er det 1200-1300 kunder innom Statoil Selbu. I tillegg betjenes det naturlige opplandet.

One Stop Shopping

Til "komplett handel" med café dras kunder fra nær og fjern - les: mer sentrale strøk. Og når det først blir en litt lengre stopp, er det greit å ha et opplevelsestilbud i sommerhalvåret: Trollparken.

Komplett er den opprinnelige landhandelen fra og med i sommer, da B. Langseth AS også kjøpte Selbu Camping.

Altså både litt kjøpesenter- og varehustankegang. "One Stop Shopping" - som det heter på fagspråket. Kundene skal ende som gjester i cafeen, eller bruke spisestedet som en oase i sin vandring mellom butikkene og avdelingene.

Varmbuffé

- Vi kjører en fast varmbuffé, som er blitt meget populær. Hverdagsbuffeen koster 85 kroner. I helgene blir den oppgradert og koser da 110. Vi må selvfølgelig utnytte priselastisiteten i de ulike markedene, sier Langseth.

Hver onsdag, i to timer fra kl. 12-14, kjøres et spesialtilbud til pensjonistene: Varm buffé for kr 39. Et meget populært tilbud som også skaper goodwill for oss. Selvfølgelig har vi en liten baktanke: Når først pensjonistene er i huset, blir det gjerne litt tilleggssalg i butikken, sier Langseth.

Tallenes tale

Samlet omsetning for hele B. Langseth AS nådde i fjor nesten opp i 50 millioner kroner, og lønningslisten er fylt med et sekstitall navn. I Selbu og Bygde-Norge er det en betydelig arbeidsplass.

I år gjør omsetningen et enda større byks og passerer 55 millioner, med millionbeløp liggende igjen på bunnlinjen.

Mest lønnsom

Café Langseth bidrar med nærmere fem millioner kroner, men vel å merke den relativt mest lønnsomme andelen.

Powered by Labrador CMS