Det Norske Kokkelandslaget

Kokkelandslaget støtter TV-aksjonen

Det Norske Kokkelandslaget støtter årets TV aksjon, hvor inntektene går til UNICEFs prosjekt: Sammen for barna - med å auksjonere bort menyen til neste års kulinariske olympiade.

Publisert

Det Norske Kokkelandslaget møtes til trening rundt 100 dager i året, og da arbeides det under fullt trykk i 12 til 14 timer i døgnet. Med solid kompetanse og knallhard trening stiller de til de store internasjonale konkurransene - og nå også til fordel for TV-aksjonen.

Med seg til OL neste år har de første plass fra Culinary World Cup 2006, og en tredjeplass fra American Culinary Classics i 2007.

OL-menyen på auksjon

Under TV-aksjonen kan en bedrift eller organisasjon få mulighet til å sikre seg menyen som er under utvikling til neste år olympiade. Etter avtale med auksjonsvinneren stiller kokkelandslaget opp og tilbereder og serverer OL-menyen til opptil 60 gjester.

- Dette burde være en fantastisk meny å servere som en påskjønnelse til de ansatte, et representantskap, en generalforsamling eller lignende, sier aksjonsleder Marit Trodal.

Konkurranseinstinkt

Deltagerne på dette laget har samme konkurranseinstinktet som enhver idrettsutøver, sier manager Sven Erik Renaa.

- For det første har vi en planleggingsfase hvor vi diskuterer valg av råvarer, smakssammensetninger, logistikk og presentasjon. Deretter komponerer vi de enkelte rettene og blir enige om arbeidsfordelingen slik at vi kan utnytte det beste hos hvert medlem. Videre er det viktig å understreke at dette er teamarbeid, alle må yte sitt beste for at laget skal vinne, men slik er det vel i all lagspill, sier Sven Erik Renaa.

- Vi arbeider hele tiden med fokus på å få frem det optimale resultatet; kan vi utnytte ingrediensene bedre eller finne andre for å få frem en større smaksopplevelse? Kompetansen i laget utnyttes maksimalt ved å evaluere hverandres prestasjoner, og resultatet av utviklingen skal være at vi presenterer unike produkt av høy kvalitet sier Renaa til slutt.

Sterkt lag

Kokkene på landslaget representerer anerkjente kjøkkener fra hele landet. Deltagerne er:

* Sven Erik Renaa, manager, fra Trondheim. Arbeidssted, Gastronomisk Institutt, Stavanger.

* Gunnar Hvarnes, kaptein, fra Hvarnes i Larvik, arbeidssted Gastronomisk Institutt, Stavanger.

* Kjartan Skjelde, kokk, fra Stavanger. Arbeider på Tango Bar & Kjøkken, Stavanger.

* Sverre Sætre, konditor, fra Elvram i Nord-Trøndelag, Daglig leder på Sverres konditori i Oslo.

* Espen Verdal Larsen, konditor fra Beitstad i Steinkjer kommune. Arbeider på Gastronomisk Institutt i Oslo.

* Even Ramsvik, kokk, fra Ørskog. Arbeider på Palace Grill i Oslo.

* Andreas Myhrvold, kokk, fra Kristiansand. Arbeider hos Gastronomisk Institutt i Stavanger.

* Kari Innerå, kokk, fra Andøya. Arbeider på Bagatelle i Oslo.

* Elise Bratteng Rønning, commis, fra Utskarpen. Arbeider på Britannia Hotell i Trondheim.

* Gjermund Kværna Bjelland, commis, fra Kongsberg. Arbeider på Finse Hotell.

I tillegg har laget to rådgivere: Tom Victor Gausdal fra Tønsberg, arbeidssted Flavours i Bærum. Steffen Engelhard fra Stuttgart, Tyskland, arbeider ved Statoil i Stavanger.

Powered by Labrador CMS