kjøtt_colourbox

Kjøttpiratene kan seire

Mattilsynet klarer ikke å hindre restauranter og butikker fra å selge smuglerkjøtt. Nå truer tilsynet med å gi opp.

Publisert

Det er seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynets distriktskontor i Oslo som synes tilsynet bør vurdere å bruke ressursene på andre oppgaver.

- Det er svært ressurskrevende å avdekke salg av ulovlig kjøtt. Vi kan ikke fortsette å bruke ressurser på en virksomhet som ikke duger, sier han til Dagsavisen.

Begrenesede muligheter

Nielsen vedgår at Mattilsynet har begrensede muligheter til å stoppe strømmen av ulovlig og potensielt farlig kjøtt.

I dag kan Mattilsynet kreve at restauranter og butikker viser dokumentasjon på at kjøttet er kjøpt på lovlig vis. Hvis ikke papirene er i orden innen fristen, kan tilsynet gi en tvangsmulkt på 50 000 kroner. Men det er få av kjøttsynderne som skremmes av dette.

Innvandrer-butikker

Nielsen legger ikke skjul på hvor han mener skoen trykker:

- Samtlige av butikkene som har blitt tatt er drevet av innvandrere. Jeg mener miljøet bør ta et oppgjør med seg selv.

Direktør Erik Lund Isaksen i Forbrukerrådet understreker at restaurantkunder ikke har mulighet til å sjekke kjøttkvaliteten og må stole på profesjonaliteten til de som driver stedet.

- Å ta sjansen på å selge et måltid uten å vite om folk blir syke er temmelig risikabelt. Enten tenker de bare på egen fortjeneste, eller så tenker de ikke i det hele tatt, sier han til Romerikes Blad

(Kilde: Romerikes Blad)

Powered by Labrador CMS