Radisson SAS Hotel Norge Bergen - nett

Hotel Norge svanemerket

Radisson SAS Hotel Norge i Bergen er blitt et svanemerket hotell.

Publisert

122 år gamle Radisson SAS Hotel Norge i Bergen har oppfylt miljøkravene som kjennetegner et svanemerket hotell. Mange måneders arbeid ligger bak, og resultatet er miljømerket overnatting med historisk sus.Direktør Lars Listhaug ved Radisson SAS Hotel Norge i Bergen mottok 11. juni Svanemerket. Hotellet har oppfylt verdens strengeste miljøkrav til hoteller.

Mer miljøvennlig

Før Radisson SAS Hotel Norge kunna motta lisens for Svanemerket, måtte hotellet dokumentere miljøtilpasning som blant annet omfatter energireduksjon, redusert vannforbruk, bruk av mindre miljøskadelige kjemikalier til oppvask og rengjøring, gode rutiner for avfallssortering, kraftig redusert bruk av éngangsartikler og økt tilbud om økologisk mat.

Klimatiltak

Miljøtilpasning gjennom energieffektiv oppvarming og ventilasjon gjør at et svanemerket hotell gjennomfører klimatiltak i praksis.

Det å stanse veksten i verdens energiforbruk er en viktig forutsetning for å håndtere menneskeskapte klimaendringer. De svanemerkede hotellene viser at energieffektivisering er gjennomførbart i praksis. Radisson SAS Hotel Norge tar enda et klimasteg gjennom at hotellet har anskaffet sykler til klimavennlig transport.

Et svanemerket hotell:

* bruker lite energi

* skaper lite avfall

* bruker lite miljøskadelige stoffer

Powered by Labrador CMS