Grims Grenka
Grims Grenka

Hippeste hovedstadshotellet

Når Grims Grenka i Kongens gate ved Akershus Festning åpner dørene i august, blir det et av Norges mest fasjonable hotell med vekt på design, service og opplevelser.  

Publisert

- Vi bygger Skandinavias beste og fineste hotell. Vi skal gjenskape den følelsen da du pakket kofferten og gledet deg til hotellopplevelsen, uttaler hotelldirektør og konseptutvikler Atle Hovde.

Grims Grenka, som tidligere het Noble House, blir et femstjerners hotell med nyskapende og spennende interiør og utpreget

Mange har stusset over navnet, men Grims Grenka betyr absolutt ingen ting, det er rett og slett to ord som er satt sammen.

- Men vi tror navnet vil gi assosiasjoner til en eventyrverden, en fantasiverden, og det er nettopp det hotellet vil være. Og det eneste som er sikkert er at det ikke er noe annet hotell i verden som har det samme navnet, sier Hovde med et smil.

Trendsettende

I oktober åpner også Asian Fusion Restaurant, inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York, en nattklubb og et urbant spa. Hotellet vil også få et fitnesssenter og en Tea and Cocktail Bar basert på organiske råvarer.

Det skal ikke være noen tvil om i hvilket land gjesten befinner seg i når de sjekker inn på Grims Grenka. Lampene på skrivebordene er utformet som reinsdyrhorn. På resepsjonsdisken vokser et tyrirot gjennom en mosehage. Det blir norsk historie på veggene og norsk musikk i høytalerne.

I tillegg til det norske, vil det gis glimt av Asia og Østens mystikk. En asiatisk restaurant står klar i oktober.

First Hotels

Grims Grenka er et av 51 hoteller i First Hotels. Hotellet vil framstå som revolusjonerende med tanke på interiør, design og service. Det vil inneholde 42 store rom og hele 24 suiter, flere av dem på over 70 kvadratmeter. 40 av rommene åpnes 1. august.

Design Hotels

Grims Grenka er ett av åtte nye medlemshoteller i design hotels (tm) som representerer 150 hoteller i 40 land. Organisasjonen vektlegger nettopp progressiv design og autentisk kultur.

De sju andre nye hotellene er: La Réserve Paris (Paris, Frankrike), Gerbermuehle (Frankfurt am Main, Tyskland), The Chedi Milan (Milano, Italia), Falconara Charming House & Resort (Butera, Sicila, Italia), Palazzo Barbarigo Sul Canal Grande (Venezia, Italia), Santa Teresa Resort (Pantelleria, Sicilia, Italia) og Avalon Hotel (Gøteborg, Sverige)