Tom_Victor _Gausdal nett

Gull til Tom Victor Gausdal

Tom Victor Gausdal vant i helgen semifinalen for Nord-Europa i Global Chef Challenge. Han blir dermed den som representerer Norge og Nord Europa i finalen i Dubai i mai 2008.  

Publisert

Global Chef Challenge er WACS (Word Association of coocks society) sin individuelle kokkekonkurranse. Under helgens semifinale var det 12 kandidater, og dette var dermed den av åtte semifinaler med flest deltakere.

Mystery Basket

Konkurransen er en mysterybasket-konkurranse, og ingen råvarer var kjent på forhånd.

Kandidatene fikk presentert råvareutvalget dagen før, og fikk to timer til å skrive en fire retters meny til åtte personer.

Hovedråvarer

Tom Victor Gausdal valgte følgende hovedråvarer: Vaktel, gjørs, svinekjøtt og pære, og ut av det presenterte han sin meny:

* Duo av vaktel med sylta gresskar salat, spinatkrem, eplechutney og aigre-doux

* Pochert gjørs med kryddermousseline, savoykålravioli, appelsinessens og kremet einerbærsaus

* Grillet svin toppet med pistou sammen med braisert svineside, potet og pastinakkquiche, sprø løk og braiserings jus

* Bakt pære med hasselnøttfinancier, hvitsjokko-lime mousse og anis-bringebærsorbet

Renaa med

Under planleggingstimene med menyen hadde Gausdal med seg Sven Erik Renaa som diskusjonspartner.

Oppgaven er tøff: du kjenner ikke råvarene, alt på menyen må produseres der og da fra grunnen av, og en smakfull fire retters meny til åtte personer skal presenteres i løpet av fem timer på kjøkkenet.

Jan Robin Ektevedt fra Falcon Crest i Oslo var med som sin assistent under konkurransen.

Land og resultater

Andreplassen gikk til Sverige og Carina Brydling mens Skottland representert ved

Pamela Fowlis havnet på tredjeplass. Følgende land var representert i konkurransen: Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Skottland, Wales, Storbritannia, Irland, Estland, Latvia og Russland.

Powered by Labrador CMS