Brannsik Quality Langesund

God brann­sik­ker­het i ho­tell

Alle på en ar­beids­plass har krav på å vite nøy­ak­tig hva de skal gjø­re un­der en brann, selv om du ikke har en le­der­stil­ling.

Publisert

Det er le­del­sens opp­ga­ve å gi opp­læ­ring i brann­fore­byg­gen­de ar­beid og hva du skal gjø­re ved et brann­til­løp. Den an­sat­te skal kvit­te­re for at han el­ler hun har gjen­nom­gått opp­læ­rin­gen.

* Ikke plas­ser ut­sty­ret feil, slik at det blir van­ske­lig å få brukt det.

* Ikke bruk for tun­ge slok­ke­ap­pa­ra­ter, for eks­em­pel er 12 ki­los ap­pa­rat er uhånd­ter­li­ge for man­ge.

* En brann­in­struks bør ikke in­ne­hol­de mer enn 4-5 punk­ter.

* Det kan være en for­mi­da­bel opp­ga­ve å or­ga­ni­se­re en eva­kue­ring ut av et ho­tell. Bruk der­for også for­nuf­ti­ge ho­tell­gjes­ter til å or­ga­ni­se­re sam­lings­punkt ute. Ha all­tid over­sikt over hvor man­ge gjes­ter og an­sat­te som be­fin­ner seg inne på ho­tel­let.

* Der­som det bry­ter ut en brann, er det spe­si­elt to ste­der det er livs­far­lig å gå til: kjel­ler og loft. Røy­ken går først opp, så leg­ger den seg ned langs gul­vet. Mo­der­ne byg­nings­ma­te­ri­ell in­ne­hol­der ofte gif­ti­ge ma­te­ria­ler. Pus­ter du bare ett mi­nutt i en slik gif­tig røyk, så om­kom­mer du, uten å mer­ke noe. Et rom fullt av svart røyk er uten sur­stoff. Vi skif­ter ut alt sur­stof­fet i krop­pen i lø­pet av et mi­nutt.

* Må du inn i el­ler gjen­nom et røyk­fylt rom, sett all­tid hån­den på veg­gen. Da kom­mer du all­tid til en dør.

(Kil­de: John­ny Lar­sen)

Powered by Labrador CMS