Ostlandske storhusholdning1

Fulltegnet Østlandske Storhusholdning 2007

En fulltegnet og utsolgt messehall gjør Østlandske Storhusholding til årets store møteplass for alle innenfor hotell, restaurant, offentlige institusjoner, catering, kantiner og kiosker.

Publisert

- Vi er svært stolte av, og gleder oss enormt til å åpne dørene for den sjuende storhusholdningsmessen 17. og 18. oktober på Hamar. Interessen fra leverandørene til denne bransjen har vært helt enorm, og årets utgave blir både større og mer innholdsrik enn noen gang, sier Konrad Sel i arrangørselskapet Utstillingsplassen Messer as.

80 utstillere

Nærmere 80 utstillere vil vise det nyeste innen produksjonsutstyr for kjøkken og restauranter med mer. Mat- og drikkeleverandører, møbler, kontor og dataløsninger vil også være en del av en komplett messe mot de som arbeider innen for denne næringen.

Nytt av året er et sterkt engasjement fra produsenter av lokal mat fra Innlandet, der vi møter flere av produsentene som har hatt stor suksess med Bondens marked. På årets messe vil disse presentere hva og hvordan de produserer lokalmat, også økologisk mat fra egen region.

Bondens marked

- Vi tar med oss noen av medlemmene i Bondens marked inn i Østlandske Storhusholdning, og dette gir storhusholdningen en unik møteplass der innkjøpere av mat kan møte de lokale matprodusenter direkte, sier Maria Sundal prosjektleder for Mat i Hedmark v/Fylkesmannen i Hedmark.

- Nå ser vi at de lokale matprodusentene er i større og ikke minst bedre stand til å levere mat til storhusholdingen enn man har vært tidligere. Vi har derfor store forventninger til møte mellom storhusholdningen, reiseliv og lokale matprodusentene. Vårt mål er å få mer lokalprodusert mat på menyene, og derfor håper vi på at kjøkkensjefer og andre som påvirker innkjøp av mat tar utfordringen og kommer til messen en av disse dagene, avslutter Konrad Sel.

Lærlingkonkurranser

Sel forteller videre at utdanning og rekruttering er også en stor utfordring for bransjen, og det er derfor ekstra hyggelig å kunne arrangere konkurranser både for lærlinger/elver fra Kost og ernæringsforbundet avd. Hedmark/Oppland og for hotell og restaurantbransjen i regi av Kokkenes Mesterlaug.

Powered by Labrador CMS