Elektrokelner_Montasje1

Elektronisk kelner på restaurantbordet

Ewait produserer og selger "elektroniske kelnere" som står til disposisjon for gjestene, hvor de på egen hånd kan studere menyen, gjøre bestilling og til slutt betale, ettersom en kortterminal er integrert i løsningene. Nå skal deler av systemet stå sin prøve på Café Choco Boco i Trondheim.

Publisert

Gjesten kan i tillegg underholde seg selv som på hjemme-PC'en: surfe på Internett, chatte med venner, lese aviser, la barnet spille, se videosnutter og laste ned musikk til MP3-spilleren.

Innovatørene

Bak innovasjonen står kompanjongene Erik Hatling (daglig leder) og Kristian Mikkelsen (arbeidende styreformann) som er barndomsvenner og hovedaksjonærer i Ewait AS, som har base i Kunnskapsparken i "IT-byen Steinkjer". To år og tre millioner kroner er gått med til å utvikle systemet som skal effektivisere matbestillingen og gi kunden nye opplevelser på spisesteder og andre passende lokasjoner. - Vi sikte oss inn mot kafeer og restauranter, hoteller, pizzeriaer og andre fastfoodetablissement. Men vi har allerede fått erfare at løsningene er av interesse for også i andre servicebransjer, opplyser Erik Hatling.

Prosjektet er støttet av Steinkjer Næringspark ASA, Innovasjon Norge, og finansieringen av det kostbare utviklingsarbeidet er i ikke uvesentlig muliggjort av SkatteFUNN-ordningen.

Flere produkter

Egentlig dreier det seg om en rekke produkter: Ewait Bestillingssystem, Ewait Bord & Terminaler, Ewait Mobile Løsninger og Ewait Digitale Løsninger. Ewait er en forkortelse for Electronic Waiter and Interactive Tables.

- Ewait bestillingssystem er basisproduktet i alle Ewait-løsninger. Med et revolusjonerende brukergrensesnitt vil det kunne effektivisere og rasjonalisere driften, sier Hatling.

Kan integreres

Ewait designer og produserer alle hardwareprodukter (HW) bygget på tredjeparts komponenter. Viktig: Ewait bestillingssystem kan integreres med de fleste moderne POS- og varelagersystemer.

- De fleste slike systemer sender info i xml, og Ewait bestillingssystem er designet for at informasjon kan hentes ut og lastes inn enkelt, poengterer daglig leder Erik Hatling.

- Forutsettes at Ewait skal erstatte systemene spisestedet baserer driften på fra før, eller ønsker å bruke?

- Nei. Annen programvare og andre løsninger kan leveres integrert i Ewait-systemene, eller Ewait kan leveres som en separat løsning integrert i kundens eksisterende system. Dette omfatter bl.a. løsning for nedlasting til håndholdte enheter som PDA, mobiltelefoner og iPOD, opplyser Hatling.

Fire avtaler

Kommersialiseringen er i full gang. Et pilotprosjekt realiseres i oktober i kafékjeden Choco Boko i Trondheim. Løsningene som leveres, er basert på utleie av både hardware og software.

Det er inngått intensjonsavtale med ytterligere tre kunder, innbefattet en av bransjens aller største aktører med internasjonale forgreninger.

Internasjonal lansering Mikkelsen og Hatling skal i tillegg til lansering i Norge, også ha internasjonal lansering i San Francisco i oktober.

Powered by Labrador CMS