reinsdyr_colourbox

Dyrere reinsdyr

På to år har prisen for reinkjøtt økt med 20 prosent.

Publisert

Slakterieier Thor Aage Pedersen forklarer prisøkningen med at reinkjøttlagrene har vært tomme i nesten et halvt år.

- Prisene økte tolv prosent i fjor og åtte prosent i år, og det er jo en enorm prisøkning. Jeg tror ikke noen andre i Norges kjøttbransje kan vise til slike prisøkninger på så kort tid, sier Pedersen til NRK.

Mer tilgjengelig

I tillegg tror Pedersen at butikksalg av reinkjøtt er med på å øke prisen.

- Nå får man ikke reinkjøtt bare på storkjøkken eller restaurant, kjøttet er også veldig etterspurt i butikken, sier han.

Fornøyd næring

Nestleder i Norske Reindriftssamers landsforbund, Per Mathis Oskal, er veldig fonøyd med prisøkningen.

- For det første er reinkjøttet et nisjeprodukt. Det er bare en liten del av det norske kjøttmarkedet. For det andre blir kjøttet mer og mer etterspurt. Jeg har stor tro på at prisen kommer til å holde seg på dette nivået og kanskje øke enda mer, sier Oskal.

(Kilde: nrk.no)

Powered by Labrador CMS