Aalbæk-Gl.-Kro- Odd Vanebo

Danske hoteller overvåker gjestene

Fra 15. september vil danske hoteller overvåke alle samtaler og nettkorrespondanse gjestene gjør. Det er den nye terrorplanen som sier at danske hoteller, kroer og campingplasser skal begynne å overvåke gjestene sine.

Publisert

Hotellene vil registrere hvem gjestene prater med på telefonen, hvem de sender e-post til, og hvilke nettsider de besøker. All informasjon vil bli lagret i ett år.

Det danske Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan få en rettslig kjennelse til å få tilgang til informasjonen, skriver Jyllands-Posten.

Anti-terror tiltak- Regjeringens og et folketingsflertall oppfatter det viktig at vi har et effektivt vern mot terrorisme. Det må samtidig bemerkes, at det ikke er snakk om at politiet skal kunne se selve innholdet av e-post, sa politikeren Lene Espersen til den danske avisen.

Få retningslinjer og kort frist

Den danske hotell- og restaurantbransjens organisasjon, Horesta, mener hotellene har fått altfor få retningslinjer og frist til å begynne å gjennomføre denne nye bestemmelsen fra 15. september. I tillegg er det snakk om store utgifter til innkjøp av it-systemer som kan håndtere registreringen og lagringen av denne informasjonen.

Danmark har de siste årene brukt mye etterretningsressurser på å avsløre mulige terrorister.

Slik er de nye anti-terrorreglene:

Hoteller, kroer og campingplasser skal registrere opplysninger om hvilke brukere som har benyttet internett og telefon, når de har gjort det, hvem de har ringt og sendt e-post til, og hvilke nettsider de har besøkt.Opplysninger om hva slags datatrafikk som har foregått skal lagres i ett år.Det ska være et døgnåpent kontaktpunkt som PET skal kunne kontakte ved ulovligheter. Dette personalet skal sikkerhetsgodkjennes av PET.Et hotell kan ikke ha et åpnet trådløst nettverk.Politiet må ha en rettskjennelse for å få tilgang til opplysningene. Overtredelse medfører bøter.

Kilde: Din side.no

Powered by Labrador CMS