Cognacbilde1

Cognac med stil

Bartendere fra hele verden får testet sin kreativitet, kløkt og stil under Rémy Martin Bartender Style Masters i Cognac.

Publisert

Når Rémy Martin inviterer verdens beste bartendere til å teste sine kunnskaper om Cognac, er det langt mellom de kjedelige øyeblikkene for nese, munn og øyne.

Cognac til safranis, ananaschips, chili, hvit eller mørk sjokolade, molter, listen er lang. Kun fantasien setter grenser. Eller skal det være en cognacdrink nedkjølt med nitrogen, eller kanskje en espresso brulée med cognac inntil?

Alle aspekter

Rémy Martin Bartender Style Masters tester og belønner nemlig bartenderes evne til å mestre alle aspekter ved jobben bak bardisken: kreativitet, kunnskap, forretningsteft, kommunikasjon, presentasjon, teknikk og noe som ikke kan læres - en naturlig stilsikkerhet.

Konkurransen går ut på at deltakerne skal lage to forskjellige kreasjoner. En drink med Rémy Martin V.S.O.P. som hovedingrediens, og en Perfect Serve, det vil si Rémy Martin X.O. kombinert med mat som får frem det beste i cognacen. I tillegg må de konkurrerende gjennom en avansert skriftlig prøve om Cognac og Rémy Martin.

Norske deltakere

Blant de norske deltakerne var det Anne Marte Røneid og Jo Jacobsen fra Le Canard representerer Norge i finalen som arrangeres i Cognac i disse dager.

Her er noen av drinkene og rettene som slo best an hos dommerpanelet:

Niko Autti fra Helsinki Kemp club serverte Chili-sjokolademousse. Kort fortalt er dette en ordinær sjokolademousse som er piffet opp med litt chili. En halv oppi og en hel ved siden av. Chilien gir det lille ekstra. Utrolig enkelt.

Fredrik Lundegård fra Grand Hotel i Lund serverte Espresso brulée og en sigarformet flan fylt med krem smakssatt med svensk punsj. Toppet med aprikoskaramellsaus. Serveres til romtemperert Rémy Martin VSOP. Den søte smaken i retten tar frem aromatiske toner fra cognacen.

Kim Hass fra KongC i København presenterte en smakfull Perfect Serve: Hjemmelaget ananaschips med bringebærkompott og ananasbladkompott som dip. Servert med Rémy Martin XO. Som drink serverte han "smoking gun". En frisk, lett og ikke mist stilig cocktail:

5 cl Rémy Martin VSOP

1cl vaniljesirup

1 cl eplejuice

1 cl fersk sitronjuice

1/4 teskje ingefærjuice

Alle ingrediensene shakes og helles i et glass.

Kjøles med flytende nitrogen for en visuell effekt, men mest av alt for å beholde nyansene fra cognacen uten å vanne den ned med isbiter. Garnér med en skive ingefær og en vaniljestang.

Powered by Labrador CMS