Cava Bonsalsa_2

Cava mer populær

Salgstall fra Vinmonopolet viser at populariteten til Cava er sterkt voksende. Nå står den for rundt en tredjedel av alt musserende vinsalg på Vinmonopolet.

Publisert

I løpet av årets første sju måneder har salget av spansk musserende vin økt med hele 22,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- For en kategori i sterk vekst ser m

an ofte at det dukker opp nye spennende produkter. Vinprodusentene må følge med og tilpasse produktene etter konsumentenes skiftende smak. Campo Viejo Cava Brut Reserva er en spansk musserende vin som produseres i moderne stil, og bærer preg av livlig syre og elegant frukt, forteller Anne Eliasson, produktsjef for vin i Brand Partners.

Tallene fra Vinmonopolet viser at salget av musserende vin hittil i år har solgt over 903 181 liter, Champagne har solgt 116 641 liter, mens Cava har solgt 357 597 liter.

Cava vs. Champagne- Cava har vært på det norske markedet i over 30 år, og spansk musserende vin står som kategori sterkt i Norge. Når vi nå er inne i en tid da konsumet av Champagne er økende, så øker også folks krav til variasjon i smak og pris av musserende vin. Det er hyggelig å se at Cava er blitt så populært, og noe av den positive veksten kan forklares i de store prisforskjellene på Cava og Champagne. Campo Viejo Cava Brut Reserva koster under hundre kroner, og er som regel en tredjedel rimeligere enn de mest etablerte Champagnene, Anne Eliasson.

Tre druesorter

For å produsere Cava bruker man samme metode som i Champagne, det vil si at annengangsgjæringen som gjør vinen musserende, foregår i flasken.

Det er hovedsakelig tre druer som brukes til Champagne produksjonen; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Det er hovedsakelig tre druer som brukes til Cava og det er de spanske druene; Macabeo, Parellada og Xarel. lo.

For å få kvalitetsbetegnelsen D.O. Cava, må flasken ligge minimum ni måneder i kjelleren før bunnfallet fjernes og vinen gjøres klar for salg. For Champagne er det minimum 15 måneder i kjeller.

Cava passer til alle årstider både som aperitiff og til feiringer. Den livlige syren i Cava gjør den spesielt godt egnet i kombinasjonen med spekemat og tapas. Cava passer også godt til hvit fisk og lyst kjøtt.

Powered by Labrador CMS